Teknoloji

iTether uygulaması iPhone’un internet bağlantısını web sitesi üzerinde paylaştırmaya izin veriyor – Video

iTether adlı bir uygulama iPhone için satın alınan mobil internet bağlantısının Wi-Fi veya USB üzerinden paylaştırılmasına izin vermeyen mobil operatörlerin engelini kırmak üzere geçtiğimiz yıl App Store üzerinde yayınlanmış, ancak kısa bir süre sonra Apple’ın engeline takılmıştı. Aslında Turkcell, Vodafone ve Avea böyle bir duruma izin verdiği için iTether’ın bizde çok etki yarattığı ve gerektiği söylenemez, ancak bu uygulamanın tekrar ortaya çıktığını duymak bazıları için ilginç olabilir.

iTether uygulamasının bu seferki ortaya çıkışı Apple’ın engeline takılacak gibi görünmüyor, çünkü HTML5 tabanlı hazırlanmış. Yani iPhone ya da iPad’de bir internet tarayıcısı üzerinde çalışıyor. Üstelik kullanıcıların bu uygulamayı kullanmaları için cihazlarını jailbreak etmeleri veya ayrı bir uygulama yüklemeleri gerekmiyor. Yapmaları gereken tek şey telefonu bilgisayar ile paylaşılan ad-hoc niteliğinde bir Wi-Fi şebekesine bağlamak, telefonda özel bir URL’yi ziyaret etmek, kullanıcı hesabıyla giriş yapmak ve PC tabanlı istemciyi kullanarak veri akışının başlamasına izin vermek.

Ne var ki, iTether ücretsiz değil, üstelik sadece tek seferde ödeme yaparak uygulamayı bir ömür boyu kullanmak da mümkün görünmüyor. Başlangıçta yıllık 15 dolarlık ücret alınıyor, ancak bu haftanın başı veya ortalarından itibaren yıllık ücret 30$’a çıkacak. iTether’ın nasıl çalışacağını gösteren bir uygulamayı aşağıda bulabilirsiniz.

Video: iTether Uygulaması Nasıl Çalışıyor?

İlgili – iTether

İLGİLİ HABERLER