Teknoloji

İşte karşınızda HTC One’ın çakması: HDC One

Söz konusu teknoloji olunca taklit beğeninin en samimi ifadelerinden biri. Ancak taklitçinin orijinal ürün ve klonu arasına bir çizgi çizmesi gerektiği de kesin. Çinli üretici HDC, HTC’nin gözde Android telefonu HTC One’ı taklit ederken bu çizgiyi oldukça ince tutmuşa benziyor. Şirketin HDC One adını verdiği yeni telefonu ilk bakışta HTC One’ı, hedeflendiği gibi, fazlasıyla andırsa da, işin donanım kısmında bu benzerlik ortadan kayboluyor.

HDC-One-300313

160 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olan HDC One, çakma bir telefon olmasına rağmen, ortalama düzeyde özellikler sunuyor. Uygun fiyatı HDC One’ı Çin’de donanımdan çok tasarıma önem verenler için mantıklı bir seçenek haline getiriyor. Telefonun çıkış tarihi için ”Uluslararası Şaka Günü” olarak adlandırıabilecek 1 Nisan tarihinin seçilmiş olmasıysa ironik bir durum oluşturuyor.

Tasarım açısından HDC One’ın HTC One’dan tek farkı plastik bir kasanın kullanılmış olması. Bu materyal farklılık dışında iki telefonu ayırmak neredeyse mümkün değil. Teknik özellikler kısmına geçildiği zaman iki cihazı ayırt etmek daha kolay hale geliyor. Android 4.2 Jelly Bean işletim sistemiyle çalışan HDC One, 1.2 GHz dört çekirdekli MediaTek işlemciye, 1 GB RAM’e, 720 piksel HD ekrana, 8 megapiksellik arka ve 2 megapiksellik ön kameraya sahip. HDC One’ın pilinin 1700 mAh olması akıllı telefonun sıklıkla şarj edilmesi gerektiğini gösteriyor.

İlgili >> Android Community

İLGİLİ HABERLER