Teknoloji

iPhone ve iPad’e video sohbet özelliği gelecek mi?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iPhone ve iPad’in video sohbet özelliklerinden yoksun olması hep dedikodu ve şikayet kaynağı olmuştur. Ancak yine bir dedikoduya göre gelecek iPhone ve iPad’lerde video sohbet özelliği bulunabilir. iPhone OS 3.2 yazılım geliştirme aracında (SDK) video arama özellikleri de destekleniyor. Donanımın varlığıyla birlikte video aramalar da gerçeğe dönüşebilir.

9toMac sitesinin SDK’da yaptığı incelemelere göre dosyaların arasnda “Accept Video – Video arama kabul et” ve “DeclineOrEndVideo – Video aramayı reddet ya da sonlandır” açıklamalı iki tane ikon yer alıyor. iChat’e iPad’e özel kodlarda rastlanmıştı, aynı şekilde iPad telefon uygulamaları arasında da video sohbet dizinleri bulunmuştu. Her ne kadar bazıları bunları Mac’in telefon kodlarından kalmış artıklar olarak nitelendirse de, 9to5mac editörlerine Apple hiç kullanılmayacak bir özellik için neden iPad’e özel ikonlar geliştirildiğini merak ediyorlar. Mevcut iPhone modellerinde ve hatta birinci nesil iPad’de ön yüze yerleştirilmiş bir kamera bulunmuyor. Ancak Apple’ın önümüzdeki Haziran ayında lanse etmesini beklediğimiz gelecek nesil iPhone’a video kamera eklemesini bekliyoruz. Yine de, kesin yargıya sözünü ettiğimiz cihazlar lanse edildiğinde varabileceğiz.

İlgili – 9to5mac

Henüz resmi olarak doğrulanmasa da, ki Apple genelde böyle söylentiler üzerine bir açıklama yapmıyor, iPad için ön siparişler alınmaya başlanıyor.

AppAdvice sitesinin “konuyla yakından ilgili” kaynaklardan aldığı haberlere göre Apple 25 Şubat Perşembe tarihinden itibaren iPad için ön siparişleri almaya başlıyor. Ön sipariş süreci şu an için sadece ABD ile sınırlı olacak ve sadece WiFi donanımlı modeller için sipariş verilebilecek. Dağıtımların ön sipariş sürecinden yaklaşık otuz gün sonra, 26 Mart dolaylarında başlaması bekleniyor. Fiyatlandırmayı biliyoruz, 16 GB için 499$, 32 GB için 599$ ve 64 GB için 699$.

İlgili – AppAdvice

İLGİLİ HABERLER