Manşetler

iPhone SE ismi kutu sızıntısıyla doğrulanıyor

iphone se kutu

Apple’ın 4 inç ekranlı yeni iPhone’unun kutusunun bir bölümünü gösteren bir fotoğraf, Çin’in ünlü sosyal ağı Weibo’da paylaşıldı. Gerçek olma ihtimali bir hayli yüksek olan fotoğrafta, önümüzdeki pazartesi günü tanıtılması beklenen telefonun ismi de net biçimde görülüyor.

Paylaşılan fotoğraf, cihazın adının “iPhone SE” olacağı söylentilerini doğruluyor. Şirketin 16 GB dahili depolama seçeneğinden vazgeçmediği de yine paylaşılan fotoğraf sayesinde anlaşılıyor. Bu bilgiler, geçmişte telefona dair ortaya çıkan bilgilerle de örtüşüyor.

Apple’ın 4 inç ekranlı yeni iPhone’u için 16 GB dışında 64 GB dahili depolama alanı seçeneğinin de sunulması bekleniyor. Mevcut iPhone 5s modelinin yerini alması beklenen 4 inç ekranlı iPhone’da 32 GB depolama alanı sunulmasına ihtimal verilmiyor. Akıllı telefonun altın rengi, roze altın, uzay grisi ve gümüş renk seçenekleriyle raflardaki yerini alması öngörülüyor.

iPhone modelleri genellikle piyasaya çıkışlarından önce internete sızsalar da, iPhone SE bu geleneği bozuyor. Önümüzdeki sonbaharda piyasaya çıkacak iPhone 7’ye ait olduğu iddia edilen çeşitli fotoğraflar bile ortada dolaşırken, 4 inç ekranlı yeni iPhone’un nihai tasarımı gizemini korumaya devam ediyor.

Apple’ın yeni iPhone’unun amiral gemisi modellere kıyasla daha düşük hacimde üretilmesinin bu durumda etkili olduğu düşünülüyor. Akıllı telefonun görüntü itibarıyla iPhone 5s’e yakın bir yerde duracak olması da, cihazı fabrikalardaki köstebekler için daha az ilginç hâle getirmişe benzemiyor. Apple’ın önümüzdeki pazartesi günü düzenleyeceği etkinlikte iPhone SE ile birlikte 9.7 inç ekranlı yeni iPad Pro’yu da tanıtması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER