Teknoloji

iPhone SE çıkışıyla iPhone 5s’in fiyatını aşağıya çekebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone 5s iPhone SE

Apple’ın mart ayı içinde iPhone SE adını taşıyan 4 inç ekranlı yeni bir iPhone modelini tanıtması bekleniyor. Söz konusu cihaz önce iPhone 6c olarak anılmış, daha sonra iPhone 5SE şeklinde haberlerde yer bulmuştu. Söz konusu cihazın iPhone 6 ve iPhone 6s serilerinin en iyi özelliklerini kompakt bir paket içinde sunması öngörülüyor. Ancak görünen o ki, 4 inç ekranlı yeni iPhone, kimi kullanıcıların Apple’dan merakla beklediği “uygun fiyatlı” telefon olmayacak.

KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo tarafından yatırımcılar için hazırlanan araştırma notunda, 4 inç ekranlı yeni iPhone’un ABD satış fiyatının 400 ila 500 dolar arasında olacağı belirtiliyor. Apple halihazırda söz konusu fiyat bandını 2013 çıkışlı iPhone 5s ile dolduruyor.

Apple ürünlerine ilişkin isabetli analizleriyle tanınan Kuo’ya göre, iPhone SE NFC desteğine sahip A9 işlemciyle birlikte gelecek. Akıllı telefonda maksimum 64 GB dahili depolama alanı seçeneği sunulacak. 12 megapiksel arka kamera, 1642 mAh kapasiteli pil, 802.11ac Wi-Fi ve Bluetooth 4.2 akıllı telefonda olması beklenen diğer özellikler arasında sayılıyor. iPhone 6s serisinin karakteristik özelliklerinden biri olan 3D Touch’ın iPhone SE’de bulunması ise beklenmiyor.

Kuo’nun öngörülerinde dikkat çeken asıl nokta ise iPhone 5s’in Apple’ın envanterinden çıkmayacağı iddiası. Analiste göre, Apple geçmişte büyük ilgi gören modeli iPhone SE’nin çıkışına rağmen satmayı sürdürecek. iPhone 5s’in fiyatının yarıya indirilebileceği öngörüsü de bir başka çarpıcı unsur olarak nottaki yerini alıyor.

iPhone 5s’in fiyatının 200 ila 300 dolar arasında bir noktaya gelmesi, Apple’dan yıllardır uygun fiyatlı bir model isteyenleri tatmin edebilir. Ancak iPhone 5s’in satışının sürecek olması, iPhone SE’nin performansını etkileyecek gibi gözüküyor. Kuo, daha önce 18 ila 20 milyon arası olarak gerçekleştirdiği 2016’daki iPhone SE satışları öngörüsünü revize etti ve tahmini satış rakamını 12 milyona çekti. Kuo, revizyonu gerçekleştirme nedeninin iPhone 5s’in fiyatında yapılması muhtemel indirim olduğunu belirtti. Apple’ın 4 inç ekranlı yeni iPhone’unu 21 Martta tanıtması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER