Teknoloji

iPhone OS 4, iOS 4 adıyla yola devam ediyor, 21 Haziran’da geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

i harfi ile başlayan cihaz sayısı giderek artan Apple işletim sisteminin adında da bir oynama yapmaya karar vermiş. iPhone OS olarak adlandırılan mobil işletim sistemi iOS olarak adlandırılarak iPad ve iPod touch’ı da kucaklar hâle getirilmiş.

iOS 4 ile birlikte ne gibi yeniliklerin olacağını az çok biliyoruz. 1500 yeni özelliğin arasında multitasking, birden fazla exchange hesabı, farklı e-posta hesaplarına gelen postaları aynı posta kutusu içinde toplamak, veri koruması, Bing arama motoru gibi yenilikler iOS 4 ile gelecek.

iOS 4 21 Haziran tarihinden itibaren iPhone kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulacak. iPhone 3GS ve iPhone 3G kullancıları ile iPod touch (birinci nesil hariç) kullanıcıları bu yeni işletim sistemini cihazlarına yükleyebilecek. iPhone 3G ve iPod touch’ta multitasking işlevi ne yazık ki kullanılamayacak.

Eğer yanlış anlamadıysak iPod touch kullanıcıları ek bir ücret ödemek zorunda kalmayacak. iPhone 2G de listede yer almadığına göre iOS 4’ün kullanılamayacağı cihazlar arasında yer alıyor olmalı.

İlgili – Teknoblog WWDC 2010 canlı anlatım

Resim – Engadget

İLGİLİ HABERLER