Teknoloji

iPhone kullanıcılarının sadece yüzde 50’si iTunes ile cihazını yedekliyormuş

Apple’ın WWDC 2011‘de duyurduğu yeni iCloud servisiyle birlikte iPhone ve iPad kullanıcıları iOS cihazlarını yedeklemek için bilgisayara bağlamak zorunda kalmayacak. iCloud destekli iOS 5 ile birlikte kullanıcının cihazına ait yedekleri otomatik olarak bulut sunucularında tutulacak. İçeriden gelen bir bilgiye göre iPhone kullanıcılarının sadece yüzde 50’si verilerini iTunes’a yedekliyor. Bu, iCloud’ın veri kaybının yarattığı baş ağrılarını azaltacağını gösteriyor.

Eski bir MacWorld yardımcı editörü olan David Chartier, Apple’ın yurtdışındaki mağazalarında yer alan Genius Bar’a getirilen iPhone’ların sadece yüzde 50’sinin bilgisayara bağlanıp yedeğinin alındığını belirtti. Kaynağın iddiasına göre işte bu nedenle Apple Store’daki Genius çalışanları iCloud konusunda oldukça heyecanlı.

İletişim bilgileri, e-posta, takvim gibi bilgilerin saklanması ve gerektiğinde eş zamanlanması için Google’ın ücretsiz servisi, Apple’ın MobileMe adlı paralı servisi gibi çeşitli servisler bulunuyor. iCloud ise bunların çok daha iyisini iOS 5’e derin bir şekilde entegre olarak gerçekleştirmeyi amaçlıyor. Üstelik bu süreci tamamen otomatik ve ücretsiz yapacak şekilde.

İlgili – MacRumors

İLGİLİ HABERLER