Manşetler

Apple iPhone’un arkasına ikinci kamerayı eklemeyi düşünüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone-6s-inceleme-23

iPhone’un en güçlü yanlarından bir tanesi kamerası ve Apple’dan gelen yeni bir patent başvurusu gelecekte iPhone kamerası için hangi şekilde daha fazla gelişim sağlanabileceğini gösteriyor. Patently Apple tarafından tespit edilen başvuruya göre telefonun arkasında ikili kamera sistemi öngörülüyor.

Patente göre Apple’ın odaklandığı temel nokta fotoğrafçılara görüntü kalitesini kaybetmeden yakınlaştırma yapma imkanı tanımak. Fikrin temelinde bir kameranın geniş açılı, diğerinin de daha fazla odak uzaklığı olmasına dayanıyor. Bu şekilde dijital zum yaparken ikisi arasında, çözünürlüğü kaybetmeden geçiş yapmak mümkün olacak.

Apple’ın ikili kamera sistemini kullanmak için tercih edebileceği birçok yöntem bulunuyor. Bunların arasında 3D kamera da yer alıyor. Ne var ki, Apple bunları görüntülemek için 3D ekran yapmadıktan sonra bu fikir pek de olası görünmüyor. Zum sisteminde bile, fotoğraf çekerken iki lens arasında geçiş yapmak şeklindeki kullanımdan daha fazla yöntemin tercih edilmesi imkanı bulunuyor. Patent başvurusu bir tanesinin sabit görüntüleri çekerken diğerinin de video kaydı için kullanılabileceğini öneriyor. Hatta Apple, kamera uygulamasının bu ikisini birleştirebileceğini, sabit görüntülerle önemli anların ön plana çıkarılabileceğini öneriyor. Ayrıca kameralar farklı hızlarda veya çözünürlüklerde de çekim yapabilir.

Her patent başvurusunda olduğu gibi, Apple’ın da bu teknolojilerin ne kadarını gerçek ürünlerde kullanmak isteyeceği bilinmiyor. Geçmişte iPhone’da ikili kamera sisteminin bulunabileceği şeklinde çeşitli dedikodular yapılmıştı. Apple konusunda uzman olan John Gruber, bundan biri yılı aşkın zaman önce iPhone’un gelecekte iki lensli sisteme geçiş yapabileceğini, böylelikle kameranın DSLR kalitesinde fotoğraflar çekebileceği şeklinde duyumlar aldığını belirtmişti.

Son zamanlarda çıkan haberlerin biri de, iPhone 7 için bu tarz bir kamera sistemine yönelik beklentileri kuvvetlendirdi. Apple’ın ikinci bir kamerayla görüntü kalitesini dramatik şekilde iyileştirebileceği fikri tartışmaya açık, ancak iPhone kullanıcılarına, sadece belirli durumlarda olsa bile dijital zum yapma konusunda hareket alanı sağlamak görüntü kalitesini iyileştirmede atılmış önemli bir adım olacaktır.

İLGİLİ HABERLER