Ulaşım

iPhone jailbreak öncüsü George Hotz sürücüsüz otomobil geliştiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

George Hotz iPhone Jailbreak

“Geohot” olarak anılan George Hotz, iPhone jailbreak sahnesinin öncüleri arasında bulunuyor. Jailbreak işlemi sayesinde iPhone sahipleri telefonlarına kişiselleştirilmiş uygulamalar yerleştirebiliyor. George Hotz’un yeni hobisiyse oldukça farklı. Hotz, son zamanlarda mesaisini sıradan bir Acura ILX’i otonom sürüş teknolojisine sahip bir otomobile dönüştürmek için çalışıyor. Henüz ekim ayında ve tek başına projeye başlayan Hotz, kısa sürede imkansıza imza atarak otomobile otonom sürüş teknolojisini entegre etmeyi başardı.

Yıllardır teknoloji endüstrisinde üst kademelerde görev yapan George Hotz, bugüne kadarki görevlerinin entellektüel açıdan tatminkâr olmadığını dile getirdi. Yoluna comma.ai adını verdiği şirketle devam eden Hotz, Tesla’nın Autopilot teknolojisinin gelişimine de katkıda bulunan sürüş asistan sistemi tedarikçisi Mobieye’ı geride bırakmayı hedefliyor. Bloomberg’de yer alan habere göre, Hotz’un çalışmaları Tesla CEO’su Elon Musk’ın da dikkatini çekti. Musk, Hotz’a Tesla’nın Autopilot yazılımını geliştiren ekipte çalışma teklifinde bulundu. Ancak Hotz, bu teklifi geri çevirdi.

Hotz, geçirdiği otonom sürüş teknolojisinin bugün piyasada mevcut olan teknolojilerden farklı bir noktada olduğunu dile getirdi. Teknolojisinin önceden programlanmış sürüş kurallarına dayalı olmadığını belirten Hotz, yapay zekanın kendisini takip ederek yapması gerekenleri öğrendiğini ifade etti. Hotz’un öğrenme sürecini hızlandırmak adına birkaç ay boyunca Uber sürücülüğünü yapacağını söylemesi de röportajın ilginç noktaları arasında yer alıyor.

Hotz’un teknolojisiyle ilgili sıkıntı noktayı ise öğrenme kaynağının insan olması oluşturuyor. İnsanların araba kullanırken hata yapabileceği gerçeğinin örnekleri sürekli olarak görülebiliyor. Hotz, otonom sürüş teknolojisini paraya tahvil etme konusunda ise aceleci davranmayacak.

İLGİLİ HABERLER