Teknoloji

iPhone’da GIF animasyon oluşturmak isteyenler için iki seçenek: Cinemagram ve Kinotopic

Instagram’ın iOS cihazlarında yarattığı popülarite ortada. Cinemagram da Instagram tarzı efektleri fotoğraf ve video arası hibrid görüntülerle buluşturuyor. iOS App Store üzerinden 1.99$’a satılan bu uygulama sayesinde 3-4 saniyelik uzunluğa sahip ve GIF animasyonlar gibi sürekli döngü içinde olan görüntüler oluşturabilirsiniz.

Cinemagram’da Instagram tarzı bir paylaşım söz konusu. Yeni bir hesap oluşturabilir ve hazırlayacağınız animasyonları herkesle paylaşabilirsiniz. Facebook, Tumblr ve Twitter üzerinden paylaşım da sunuluyor. Popüler animasyonlara bakınca insanları gayet güzel işler çıkardığını görüyoruz. Capture bölümüne geçiş yaparak kamerayı aktif hâle getirebilir ve kendi animasyonunuzu oluşturmaya hemen başlayabilirsiniz. Bu noktada cibhbhbhbhbhİstediğiniz uzunlukta çekim yaptıktan sonra bu çekim üzerinde en beğendiğiniz bölümü seçerek animasyon hâline getirin. Animasyonun üzerinde sabit duracak bir katman çizebilir, sonrasında şimdilik kısıtlı olan efektlerden herhangi bir tanesini ekleyerek GIF animasyonunuzu oluşturabilirsiniz.

Cinemagram için 1.99$ vermek istemeyenler için Kinotopic adı verilen ve ücretsiz sunulan başka bir uygulama bulunuyor. Daha önce Kinemagraph adıyla sunulan bu uygulama şimdiye kadar 130 bin kişi tarafından indirilmiş durumda. Bu uygulamayla da Cinemagram ile olduğu gibi GIF animasyonları oluşturmak mümkün. Ancak galeride daha önce çekilmiş olan videoları kullanma, video dengeleme ve daha düzgün bir düzenleme aracı kullanma gibi daha fazla işlevi mevcut. Kinetopic’te yer almayan şey ise filtreler, ancak uygulamanın geliştiricisi çok yakında 12 adet filtrenin sunulacağını belirtiyor.

Her iki uygulamayı da App Store’da bulmak mümkün. Efekt desteğinin olması Cinemagram’ı biraz daha çekici kılıyor, ancak ücretsiz olan Kinotopic’i daha kullanışlı bulduk. Eğer Kinotopic efekt desteğini de kısa zamanda kazanırsa rekabette daha fazla ön plana çıkabilir.

İlgili – Cinemagram
İlgili – Kinotopic

İLGİLİ HABERLER