Manşetler

Geleceğin iPhone’ları eskinin BlackBerry’lerinden ilham alacak

Apple’ın eylül ayında tanıttığı iPhone 5s’in en dikkat çekici özelliklerinden birisi Home tuşuna yerleştirilen Touch ID isimli parmak izi tarayıcısı olmuştu. Potansiyeli oldukça yüksek olarak tanımlanan tarayıcının cihaza katkısının kısıtlı düzeyde kalmasıysa yorumcular tarafından eleştirilmişti. Ancak geçtiğimiz hafta içinde ortaya çıkan bir patent, Apple’ın Touch ID’yi mevcut hâlinde bırakmaya niyeti olmadığını ve geliştirmeyi sürdüreceğini ortaya koyuyor.

iphone-5s-touch-id-261113

Dünya Fikri Mülkiyet Organizasyonu’nun (WIPO) web sitesinde yayınlanan patentte Apple’ın Touch ID için planladığı değişiklikleri görmek mümkün oluyor. Her ne kadar iPad ve iPhone tamamen dokunmatik kontrollü cihazlar olarak tasarlansa da, patentte Apple’ın Touch ID’yi klasik BlackBerry’lerde bulunan trackpad benzeri bir yapıda kullanabileceği görülüyor. Unwired View’e göre, Home tuşuna trackpad’in yerleştirilmesiyle birlikte daha geniş bir ekrana kavuşması beklenen iPhone’un tek elle daha kolay kontrol edilmesi amaçlanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone 5s İncelemesi

Apple aynı zamanda ekranlarını da Touch ID teknolojisini barındıracak bir biçimde güncellemeyi planlıyor. Böylelikle erişim güvenliğini artırmayı hedefleyen şirketin bankacılık, e-posta ve fotoğraf uygulamalarını da bu destek kapsamına alabileceği konuşuluyor. Apple ile ilgili dedikoduların arkası hiç kesilmese de, Touch ID’ye dair bu iddia ve beklentilerin gerçekte uygulanabilirlik oranının pek çok dedikoduya göre daha yüksek olduğunu belirtmek gerekiyor.

İlgili >> WIPO, Unwired View

İLGİLİ HABERLER