Teknoloji

Araştırmaya göre iPhone kullanıcıları duygusal, ancak aynı zamanda iki yüzlü

iphone 7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone 7Akıllı telefon seçiminin insanların kişilik yapılarıyla bağlantılı olduğu fikri, kulağa biraz sıra dışı geliyor. Ancak Londra’da bulunan üç üniversite tarafından 530 kişiyle yapılan araştırma, bu sıra dışı fikri destekleyebilecek ilginç bulgular ve değerlendirmeler barındırıyor.

Araştırmaya göre, iPhone kullanıcıları kadınlar tarafından ikna edilmeye daha yatkın. Apple’ın akıllı telefonlarının daha genç bir kitle tarafından tercih edildiği iddiasını öne süren araştırma, iPhone kullanıcılarının ellerindeki telefonu bir statü sembolü olarak görmeye daha meyilli olduğunu belirtti.

Ancak araştırmanın ortaya koyduğu sıra dışı iddialar bunlarla sınırlı kalmıyor. Araştırmaya göre, Cupertino merkezli şirketin akıllı telefonlarını tercih edenler, diğer akıllı telefon platformlarını tercih edenlere göre daha duygusal. Ancak bu grubun dürüstlük ve alçakgönüllülük seviyesi de diğer platformları tercih edenlerin altında kalıyor.

iPhone kullanıcıları daha egoist

Araştırma, Apple’ın akıllı telefonlarını kullananlara karşı “oldukça sert” olarak nitelenebilecek ifadeleri dolaylı olarak aktarıyor. Cupertino merkezli şirketin akıllı telefonlarını tercih edenlerin “egoist bir yalancı” olduğunu ima eden ifadeler dikkat çekiyor. Araştırmada Android kullanıcılarının daha dürüst ve katı mizaçlı olduğu iddia edilirken, bu grubun para ve statü üzerine daha az kafa yorduğu belirtildi. Araştırmaya göre, Android kullanıcıları kişisel çıkar için kuralları kırmaya pek yakın değil.

Akıllı telefon tercihinin karakter göstergesi olduğuna inanmak ve küçük olarak nitelenebilecek bir grup üzerinden geniş ölçekli yargılara varmak kulağa pek mantıklı gelmiyor. Ancak araştırmacılar, uygulanan yöntemin yüzde 70 oranında doğru sonuçlar verebileceğini belirtti.

İLGİLİ HABERLER