Manşetler

Sızan yeni iPhone 7 fotoğraflarında kulaklık jakı görülmüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone 7iPhone 7 hakkında Apple’dan henüz resmi bir işaret gelmiş değil. Ancak bu durum, eylül ayında tanıtılması beklenen akıllı telefona dair dedikoduların gündeme gelmesini engellemiyor. İnternete sızan ve yeni iPhone’un metal kasasına ait olduğu belirtilen fotoğraflar, akıllı telefonda 3.5 mm. kulaklık jakına yer verilmeyeceğini gösteriyor.

Apple’ın iPhone’da kulaklık jakından vazgeçeceğine ve ses bağlantısı konusunda da Lightning girişini kullanacağına dair haberler, uzun süredir gündemdeydi. Fransız internet sitesi NowhereElse tarafından paylaşılan fotoğraflar, iPhone’un alt kısmında bulunan kulaklık jakından vazgeçildiğini gözler önüne seriyor. Kulaklık jakının yerini yeni bir hoparlör ızgarasının aldığı görülüyor. Böylelikle yeni iPhone’dan daha yüksek bir ses çıkışının alınması mümkün gözüküyor. Ancak Apple’ın yeni telefonunda standart kulaklıkları desteklememe ihtimali, bazı kullanıcıları şimdiden sinirlendirmiş durumda.

Söz konusu fotoğrafların isimsiz bir kaynaktan geldiğini unutmamak gerekiyor. Paylaşılan görüntülerde görülen kasanın nihai versiyondan ziyade bir prototipe ait olması da ihtimaller arasında yer alıyor. Ancak kulaklık jakının çıkarılmasına dair dedikoduların çokluğu, sızan fotoğrafların gerçek olması ihtimalini artırıyor.

iphone 7 sizintiApple’ın yeni iPhone modellerinin kutusuna bir Lightning adaptörü yerleştireceği ve böylelikle eski kulaklıkların da kullanılmasını mümkün kılacağı da konuşuluyor. Ancak bunun Cupertino merkezli şirketin genel tavrına pek uygun olmayan bir yaklaşım olduğu söylenebilir.

iPhone 7 arka kamera çıkıntısından kurtulamayabilir

Sızıntılarda dikkat çeken bir diğer nokta ise kamera oluyor. Daha önceki dedikodularda Apple’ın arka kamera çıkıntısını ortadan kalkacağı belirtilmişti. Ancak paylaşılan fotoğraf, kameranın etrafında halen bir çıkıntı olduğunu gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER