EğlenceManşetler

iPhone 7 sızıntısı çift arka kamerayı ve Smart Connector’ı gösteriyor

iphone 7Apple’ın iPhone 7’yi eylül ayının ilk günlerinde tanıtması bekleniyor. Yeni renk seçeneklerini, Plus versiyondaki çift arka kamerayı ve kulaklık jakıyla vedalaşıldığını gösteren sızıntılar da internette dolaşmaya devam ediyor. İnternete sızan yeni görüntüler, yeni daha koyu siyah renk seçeneğini ve Smart Connector’ın varlığını bir kez daha gözler önüne seriyor.

İlk olarak Çinli internet sitesi MyDrivers tarafından yayınlanan görüntülerin tedarik zincirleri aracılığıyla sızdığı belirtiliyor. Bu görüntülerde net biçimde görülen cihazın daha büyük ekranlı Plus veya Pro versiyon olduğu hemen göze çarpıyor. Çift arka kameralı kurulumun söz konusu büyük ekranlı versiyonda kullanılacağı ve standart versiyonda tek kameranın bulunacağına dair haberler uzun süredir konuşuluyor.

Mevcut uzay grisinden daha koyu bir renk seçeneğinin işaretleri de sızan fotoğraflarda görülüyor. Daha önce çıkan bazı haberlerde şirketin tercihini koyu maviden yana kullanabileceği belirtilse de, son sızıntılar daha önce Apple Watch’ta kullanılan koyu siyahın tercih edildiğini gösteriyor.

Yeni fotoğraflar, cihazın alt kısmına da daha net bir bakış atmayı sağlıyor. Fotoğraflarda kulaklık jakının yerini ikinci bir hoparlör ızgarasının aldığı görülüyor. Bazı dedikodular hoparlör kurulumunun aslında stereo olmayabileceğini gündeme taşısa da, en azından ortada görsel açıdan bir simetrinin olacağı söylenebilir.

iPhone 7 Plus arka panelinde Smart Connector ile gelebilir

Apple’ın yeni iPhone’unun Plus versiyonunda Smart Connector bulunacağına dair iddialar daha önce gündeme taşınmıştı. İlk kez iPad Pro’da kullanılan Smart Connector, son sızıntıda da telefonun arka panelinde görülüyor. Smart Connector ile yeni bir şarj yönteminin sunulması ve aksesuarların daha farklı biçimde telefona bağlanması muhtemel gözüküyor.

Yeni iPhone ile ilgili dedikoduların gerçekliği eylül ayının başlarında gün yüzüne çıkacak.

İLGİLİ HABERLER