Manşetler

iPhone 7 Plus gerçekten 3 GB RAM ile birlikte geliyor

iphone 7 plus
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
iphone 7 plus
iPhone 7 Plus

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus arasında kararsız kalanlar için, büyük ekranlıyı tercih etmeye neden olacak birkaç unsur mevcut. Bunlardan en önemlisi, iPhone 7 Plus’ın arkasında bulunan 12 megapiksel çözünürlüklü ve daha geniş odak uzaklıklı ikinci kamera ve bunun sağladığı çeşitli fotoğraf avantajları. Ancak bir de daha fazla bellek miktarının varlığı söz konusu.

Apple’ın iPhone 7 etkinliği öncesinde çıkan haberler, yeni akıllı telefonlardan büyük ekranlısının 2 yerine 3 GB RAM barındıracağını işaret ediyordu. Apple her zaman olduğu gibi yeni iPhone’ları tanıtırken telefonların RAM miktarından bahsetmedi. Ancak 9to5Mac sitesinin haberine göre, daha büyük olan Plus modeli gerçekten de 3 GB RAM barındırıyor.

Böylelikle 7 Plus, şimdiye kadar çıkmış Apple akıllı telefonları içinde en yüksek RAM miktarına sahip model oluyor. 2 GB RAM barındıran iPad Pro 9.7 inç tableti bile geride bırakıyor. Bu sayede sistem kaynağını çok kullanan uygulamalar için daha fazla alan açılmış olacak, çoklu görev performansı da iyileşecek.

Hangi iPhone modelini satın alacağınızı belirlerken, RAM miktarı çok önem verilen bir kriter olmayabilir. Ancak iyi performans için bunu da dikkate almanızda fayda olacaktır.

iPhone 7 Plus ne zaman satışa çıkıyor?

Apple iPhone 7 ve iPhone 7 Plus bugün itibarıyla yurt dışında ön siparişe sunuluyor. Gelecek cuma günü itibarıyla da satışa sunulması bekleniyor. Telefonlar eylül ayı içinde dünyanın birçok ülkesinde satışa çıkmış olacak. Türkiye’de ne zaman satışa sunulacağı ise şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER