Manşetler

iPhone 7 Plus söküm işlemi 2900 mAh kapasiteli pili doğruluyor

iphone 7 plus
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone 7 plusiPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın ön sipariş verenlere ulaştırılmaya ve dünyanın birçok ülkesinde satışa sunulmaya başlamasından hemen sonra iFixit tayfası da bir iPhone 7 Plus’ı sökmek için işe koyuldu. iPhone 7 Plus söküm işlemi sayesinde pil, ekran, kameralar, lojik devre ve basınç hassasiyetli yeni Ana ekran tuşuna özel Taptic Engine hakkında daha fazla bilgi sahibi olma fırsatını elde edeceğiz. İlginçtir ki, akıllı telefonun sökümüne tepesi yerine kenarından başlanıyor.

iFixit’in söylediğine göre, 7 Plus’ı mühürleyen yapıştırıcı şerit iPhone 6s Plus’ta bulunandan daha sağlam. Cihazın açılışı sırasında çok miktarda yapıştırıcı akıllı telefonun çevresinden dışarı doğru akıyor. Söküm işlemini gerçekleştiren uzmanlar, aşırı yapıştırıcının kullanılmasının Apple’ın suya direnç özelliğini ekleme çabasının bir parçası olarak değerlendiriyor.

Daha eski iPhone modellerinde 3.5 mm. kulaklık jakının bulunduğu yerde Taptic Engine ve Lightning konnektörünün soluna yerleştirilen kozmetik hoparlör ızgaralarını içten kaplayan plastik tampon bulunuyor. Küçük plastik parça da Apple tarafından su geçirmezlik ölçütü kabul edilen bir başka unsur gibi görünüyor.

iphone 7 plusSöküm işlemi 5.5 inç modelin 2900 mAh kapasiteli pil barındırdığını doğruluyor. Bu, iPhone 6s Plus’ın 2750 mAh kapasiteli piline göre yüzde 5’in biraz üzerinde bir artış olduğunu da gösteriyor. Pil ise 3.82V ve 11.1Wh değerlerine sahip. Apple, 7 Plus’ın iPhone 6s Plus’a göre bir saate kadar daha uzun pil ömrü sunduğuna dikkat çekiyordu.

Büyük ekranlı yeni iPhone’un arkasındaki kamera sistemi ise beklendiği gibi; iki ayrı sensör, iki ayrı lens ve iki optik görüntü sabitleme kümesinden oluşuyor.

iphone 7 plusiFixit, iPhone 7 Plus ve Apple Watch Series 2 söküm işlemlerinden sonra iPhone 7 sökümüne de başlayacağını söyledi.

İLGİLİ HABERLER