Manşetler

iPhone 7 Plus çift arka kamera ve 3 GB RAM ile gelecek

iphone 7 plusApple ürünlerine ilişkin isabetli öngörüleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo, iPhone 7 Plus’ta çift arka kamera bulunacağı dedikodusunu ilk olarak geçtiğimiz ocak ayında gündeme taşımıştı. Ancak Kuo, Apple’ın daha önce Plus modellerine de tek arka kamera yerleştirdiğini hatırlatmış ve bu yaklaşımını sürdürebileceği notunu düşmeyi ihmal etmemişti.

Bu sefer çift kamera konusunda daha iddialı konuşan Kuo, şirketin 5.5 inç ekranlı modelde çift arka kameraya yer vereceğini ve görüntü işleme ihtiyaçlarını karşılamak adına cihaza 3 GB RAM yerleştireceğini belirtti.

MacRumors sitesi ise bugüne kadar iPhone 7 ile ilgili olarak ortaya atılan iddiaları derledi. Görüntü itibarıyla büyük ölçüde iPhone 6s’e benzemesi beklenen telefonda kulaklık jakının bulunup bulunmayacağı belirsizliğini koruyor. Apple’ın her yeni nesil telefonda sunduğu özellik iyileştirmelerinin iPhone 7’de de görülmesine kesin gözüyle bakılıyor.

iPad Pro’da bulunan Smart Connector’ın iPhone 7 Plus’a yerleştirilip yerleştirilmeyeceği de belirsizliğini koruyan noktalar arasında bulunuyor. Telefona ait olduğu iddia edilen fotoğraflarda çift arka kamera, yeni anten tasarımı ve Smart Connector görülebiliyor.

Ocak ayından sonra tanıtılan Huawei P9 ve LG G5 gibi telefonlar, çift arka kameranın fotoğraf deneyimini başka bir noktaya taşıyabileceğini gözler önüne sermişti. Dolayısıyla Apple’ın da iyiden iyiye standart haline gelmeden önce çift arka kameraya geçiş yapması çoğu kişi için pek de şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER