Teknoloji

iPhone 7 pil ömrü konusunda diğer amiral gemilerinin arkasında kalıyor

iphone 7 pil omruBirleşik Krallık merkezli test kuruluşu “Which?” tarafından gerçekleştirilen test, iPhone 7’nin mevcut amiral gemisi telefonlar arasında en kısa pil ömrüne sahip cihaz olduğunu gösteriyor. Testte iPhone 7 pil ömrü, Android pazarındaki üç önemli rakibi olan Samsung Galaxy S7, HTC 10 ve LG G5 ile karşılaştırıldı. Test sonucunda iPhone 7’nin rakipleri kadar uzun bir kullanım süresi sağlamadığı ortaya çıktı.

Which?, gerçekleştirdiği testleri bilimsel ölçütler çerçevesinde hazırlamasıyla tanınıyor. Organizasyonun titiz tavrı sayesinde sıradan karşılaştırmalarda problem oluşturabilecek pek çok unsur devredışı bırakılabiliyor.

Organizasyondan yapılan açıklamada, adil olmak adına testlerin Which?’e ait özel telefon ağ simülatörüyle yapıldığı belirtildi. Bu sayede her testte sinyal gücünün aynı olması mümkün hâle geliyor. Telefonlar sinyal bulmakta sıkıntı çektiklerinde daha fazla pil tükettikleri için sinyal gücü testlerde önemli bir kriter niteliği taşıyor. Which?, ekran parlaklığı seviyesinin de tüm telefonlarda aynı olduğunu belirtmeyi ihmal etmedi.

Mobil veri üzerinden web taraması yapıldığında pil ömrü konusunda pek dramatik farklara rastlanmıyor. HTC 10, mobil veri ile web’de gezinme konusunda kullanıcılara 790 dakikalık bir süre sağlıyor. İkinci sırayı 677 dakika ile Galaxy S7 alıyor. LG G5 640 dakikayla üçüncülüğe yerleşirken, iPhone 7 615 dakika ile sıralamanın sonunda kalıyor.

iPhone 7 pil ömrü konuşma süresinde rakiplerinin büyük ölçüde gerisinde kalıyor

iPhone 7 ile Android işletim sistemli rakiplerinin pil ömrü konusunda asıl fark konuşma süresinde ortaya çıkıyor. iPhone 7 kullanıcılarına 712 dakikalık konuşma süresi sunuyor. Hemen önünde yer alan Galaxy S7’de ise bu süre 1492 dakikaya yükseliyor.

Ancak ortaya çıkan sonuca çok da şaşırmamak gerekiyor. Çünkü iPhone 7, 4.7 inç ekranıyla söz konusu cihazların en küçüğü konumda. Which?’de bu noktada pil ömrü sürelerinin bataryaların fiziksel boyutuna uygun olduğu notunu düşmekten geri kalmıyor. Yine de, bu tarz konularda rakamların önemli olduğunu ve Which? tarafından sunulan rakamların iPhone 7’nin daha uzun pil ömrü için biraz daha kalın olması gerektiğini savunanları desteklediğini belirtmek gerekiyor. iPhone 7 Plus ile yapılacak bir testte sonuçların daha farklı çıkabileceğini de belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER