Teknoloji

2016 model iPhone’lar 9 Eylülde ön siparişe çıkabilir

iphone 7 on siparisPaylaştığı sızıntılardaki yüksek doğruluk oranıyla ün kazanan teknoloji duyumcusu Evan Blass, yeni iPhone’ların 12 Eylül haftasında tanıtılacağını iddia etmişti. Ancak Blass, Twitter hesabı aracılığıyla ortaya, ilk iddiasını boşa çıkaran, başka bir iddia attı.

iPhone 7 ön sipariş süreci 9 Eylülde başlayabilir

Blass, iPhone 7 ön sipariş döneminin 9 Eylülde başlayacağını belirtti ve bu tarihin doğrulandığını öne sürdü. Blass, 2016 model iPhone’un 12 Eylül haftası itibarıyla raflarda olacağını belirtti. Ön sipariş için 9 Eylülün işaret edilmesi, telefonun 5 ya da 6 Eylül tarihinde tanıtılabileceği anlamına geliyor.

Ünlü duyumcunun tweetlerinde dikkat çeken bir diğer nokta ise telefondan “iPhone 7” şeklinde bahsetmemesi oldu. Biz telefonun adını yukarıda diğer pek çok kaynak gibi “iPhone 7” olarak geçirsek de, 2016 model iPhone’ların iPhone 7 yerine iPhone 6SE ve iPhone 6SE Plus isimlerini taşıyacağı iddiası son dönemde sıklıkla dillendiriliyor.

Apple’ın standart isimlendirme yaklaşımı çerçevesinde önümüzdeki yıl satışa sunulacak modelin iPhone 7s ismini taşıması gerekiyor. Ancak Cupertino merkezli şirketin 2017’de iPhone’un 10. yılını kutlama amacıyla kapsamlı bir tasarım değişikliğine gideceği ve bu değişikliklerin standart “s” serisinde sunulanlardan daha fazla olacağı belirtiliyor. Bu durumun “iPhone 7” isminin önümüzdeki yıl için rezerv edilmesine neden olduğu söyleniyor. Dolayısıyla telefona iPhone 7 demeyenlerin temkinli yaklaşımı da şaşırtmıyor.

Söz konusu iddialar ve bugüne kadar internete sızan çeşitli fotoğraflar, Apple’ın 2016’da iPhone için küçük değişiklikler yapmakla yetinebileceği ihtimalini artırıyor. Ancak şu an için ortaya atılan tüm iddiaların spekülasyon olduğunu unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER