Manşetler

iPhone 7 tanıtımı 13 Eylül Salı günü yapılabilir

iphone 7

iphone 7Tanınmış sızıntı kaynaklarından ve VentureBeat sitesi yazarlarından Evan Blass, yeni iPhone’un tanıtım tarihiyle ilgili tahminini açıkladı. Eğer tahmini doğruysa, iPhone 7 ve çeşitleriyle 12 Eylül 2016 haftasında tanışacağız.

Apple son birkaç yıldır yeni iPhone duyurularını eylül ayının ilk yarısında gerçekleştiriyor. Geçen yıl iPhone 6s ve 6s Plus 8 Eylül tarihinde tanıtılmıştı. Evan Blass gibi biz de iPhone 7 ve diğer yeni iPhone çeşitlerinin 13 Eylül 2016 Salı günü düzenlenecek bir etkinlikte tanıtılmasını bekliyoruz. İşin ilginç tarafı, o gün aynı zamanda Kurban Bayramı’nın da ikinci günü oluyor. 13 Eylülde tanıtılacak cihazın ön siparişleri muhtemelen takip eden cuma günü alınmaya başlanacak, yeni iPhone’lar da 21 Eylül tarihinden itibaren Apple’ın birinci dalgasında yer alan ülkelerde satışa sunulacaktır.

Evan Blass’ın Android cihazlar konusunda haklı bir ünü var. Ancak söz konusu Apple olduğunda o kadar da güvenilir olmadığını kabul etmek gerekiyor. Örneğin Apple’ın iPhone 6s ve 6s Plus ile birlikte iPhone 6c’yi de tanıtacağını öne sürmüştü. Halbuki Apple geçen yıl sadece iki cihazla yetinmiş, geçen mart ayında iPhone SE’yi tanıtmayı tercih etmişti.

 

Yine de, Blass gibi güçlü tahminlerde bulunan bir kişinin söylediklerini dikkate almak görünüyor. Üstelik bu sefer O’nun tahmini pek mantıksız görünmüyor. Yine de, Apple eylül ayında düzenleyeceği etkinlik için davetiyelerini göndermeden, yeni iPhone’ların ne zaman tanıtılacağından tam olarak emin olamayacağız. Davetiyelerin ağustos sonuna doğru gönderilmesi bekleniyor.

Eylül ayında düzenlenecek etkinlikte Apple’ın iki, belki de üç yeni iPhone tanıtması bekleniyor. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın yanında bir de, arkasında Smart Connector bağlantısı barındıran iPhone 7 Pro’yu görebiliriz.

Yeni iPhone ile ilgili en çok konuşulan özelliklerden bir tanesi de Apple’ın 3.5 mm. kulaklık jakını kaldıracak olması. Bu durumda akıllı telefonu sadece Lightning portlu kulaklıklarla veya kablosuz Bluetooth kulaklıklarla kullanmak mümkün olacak.

Ayrıca iPhone 7’nin arkasında daha büyük boyutlu bir kameranın olması bekleniyor. Daha büyük ekranlı iPhone 7 Plus’ın arkasında da iki kamera birden bulunabilir. Bunun dışında arkadaki anten çizgilerinin yeniden tasarlandığını sızıntılardan görüyoruz. Bir de başlangıç seviyesindeki depolama kapasitesinin 16 GB yerine 32 GB olacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER