Manşetler

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus mağazalara doğru yola çıkmış olabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone 7Apple’ın yeni nesil iPhone’u için bekleyişte artık son saatler yaşanıyor. Cupertino merkezli şirketin yarın (7 Eylül) düzenleyeceği etkinlikte yeni ürünlerini tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor. iPhone 7 ikilisinin etkinliğin yıldızı olacağı konusunda da pek çok kişi hemfikir.

40 saatten kısa bir süre içinde yeni iPhone’lar hakkında daha fazla fikir edinmek mümkün olacak. 60 fps’de 4K video kaydı gibi dikkat çekici özelliklere dair dedikoduların doğru olup olmadığı da yarın itibarıyla anlaşılacak.

Tim Cook ve kurmayları, etkinlik için son hazırlıklarını yaparken, Apple’ın yeni akıllı telefonlarına dair yeni iddialar da gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Ortaya atılan son iddiaya göre, Apple’ın yıllardır üretim ortaklığını yapan Foxconn yeni iPhone’ların küresel sevkiyatına başladı.

ITHome sitesinde yayınlanan haberde, 370 bin yeni iPhone’un Foxconn’un Çin’in Çengçou şehrindeki fabrikasından çıkış yaptığı belirtiliyor. Söz konusu telefonların yeni iPhone’ların satışa sunulacağı ilk ülke grubuna gönderildiği düşünülüyor. Apple’ın geçmişteki çıkış takvimleri göz önüne alınınca ABD, Birleşik Krallık, Hollanda ve İtalya’nın bu ülkeler arasında olması muhtemel gözüküyor. iPhone’un geçmişte ilk üç günde 10 milyon satış rakamını aştığı biliniyor. Dolayısıyla fabrikadan sevkedilen 370 bin telefonun talebi karşılamaya yeterli olmayacağı söylenebilir.

iPhone 7 ile ilgili son sızıntılar heyecan uyandırıyor

Apple ürünlerine ilişkin isabetli öngörüleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo, yeni iPhone’un “etkileyici satış noktaları” olmayabileceğini belirtmişti. Ancak son sızıntılar, müstakbel alıcıları heyecanlandıracak özellikleri gösteriyor. iPhone 7 ikilisi tasarım bakımından seleflerinden pek farklı olmayacak gibi gözüküyor. Ama bileşen kanadında önemli değişimlerin işaretleri göze çarpıyor. İşlemcideki gelişim, su geçirmezlik özelliği ve yeni koyu renk seçenekleri muhtemel yenilikler arasında sayılıyor.

İLGİLİ HABERLER