Teknoloji

iPhone 7 DxOMark testinden yüksek puanla ayrılmayı başardı

apple

iphone 7Apple’ın yeni akıllı telefonu iPhone 7’nin kamera yetenekleri, bazı incelemelerde acımasızca eleştirilmişti. Ancak akıllı telefonların kamera performanslarının değerlendirilmesi konusunda en itibarlı mecralardan biri olan DxOMark, Apple’ın en yenisini yüksek bir puanla ödüllendirdi. Testten 86 puan alan iPhone 7, 84 puan alan iPhone 6s Plus’ı geçerek teste giren Apple telefonları arasında zirveye yerleşti. Ancak iPhone 7 DxoMark testinin genel sıralamasında üçüncü sırada kaldı.

iphone-7-dxomark-290916-2iPhone 7’nin kamerasının hem iç mekan hem de dış mekanlarda oldukça iyi bir performans sergilediği belirtilirken, sadece düşük ışıklı senaryolarda biraz sendelediği ifade edildi. Detay muhafazası “muhteşem” olarak tanımlanırken, görüntü sabitlemesinin de güvenilir olduğu dile getirildi. Düşük ışıklı senaryolarda ise optik görüntü sabitleme özelliğinin devreye girmesiyle zorlukların üstesinden gelinebiliyor. Optik görüntü sabitleyicisinin video kaydı sırasında da aktif hâle gelebilmesi de iPhone 7’nin kamera yeteneklerini biraz daha artırıyor.

iPhone 7 DxOMark testinde Galaxy S7 edge ve HTC 10’un arkasında kaldı

Faz tespit sistemli otomatik odaklama özelliğinin işleyişi, DxOMark’ın iPhone 7’nin kamerasında eleştirdiği noktalardan biri oluyor. LED flaşın ise parlaklığına rağmen bazı karanlık köşelerin oluşumuna sebebiyet verdiğine dikkat çekiliyor. iPhone 7’yi Samsung Galaxy S7 edge ve HTC 10’un gerisine atan en önemli faktör ise kamera çözünürlüğünün sadece 12 megapiksel olması oluyor. DxOMark, bunun telefonun hem inceliğini koruması hem de yüksek kaliteli fotoğraf ve videolar çekebilmesi için verilebilecek bir taviz olduğunu kabul ediyor.

iphone 7 dxomarkiPhone 7 ile birlikte tanıtılan iPhone 7 Plus ise henüz DxOMark tarafından puanlanmadı. Çift arka kameralı kurulum, 2x optik zoom gibi özellikler barındıran iPhone 7 Plus’ın DxOMark’ın testinden kaç puan alacağı da merak ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER