Manşetler

Apple beş farklı iPhone 7 modelini test ediyor

iphone
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone-6s-inceleme-31

iPhone 6s bundan yaklaşık iki ay önce çıktı, ancak daha şimdiden onu takip edecek yeni modelle ilgili dedikodular ortalıkta dolaşmaya başladı. İlk dedikodular yeni cihazın suya ve toza dayanıklı bir gövdeye sahip olacağı, aynı zamanda kasasında yeni bir materyalin kullanılacağı şeklindeydi.

Şimdi G For Games Apple ile ilgili yeni bir iddia ortaya attı ve Apple’ın beş farklı iPhone 7 modelini test ettiğini yazdı. Her bir model de birbirinden keskin farklarla ayrılıyormuş.

Habere biraz şüpheyle yaklaşmakta fayda olmakla bile, Apple’ın test ettiği modellerden bir tanesinde Lightning konnektörü yerine USB-C portu yer aldığı belirtiliyor. Ayrıca haber Apple’ın kablosuz şarj teknolojili, çoklu dokunmatik Force Touch ekranlı, çift kameralı ve ekrana yerleştirilmiş parmak izi okuyuculu farklı modelleri test ettiğini de iddia ediyor.

Kablosuz şarj kullanıcıların uzun zamandır talep ettikleri özelliklerden bir tanesi, ancak Apple şimdiye kadar bunu uygulamaya geçirmedi. Apple’ın şu sıralar kablosuz şarj teknolojisinin ne türde bir uygulamasını test ettiği bilinmiyor.

Çoklu dokunmatik Force Touch veya 3D Touch özelliği iki parmakla ekrana bastırarak, tek parmakla ekrana basıldığında çıkandan daha farklı seçenekleri göstermeyi sağlayacak gibi görünüyor.

Ekran içi parmak izi tanıma özelliği de muhtemelen Apple’ın ana ekran tuşunu tamamen kaldırmasına olanak sağlayacaktır. Bu da uzun zamandır Apple’dan beklenen adımlar arasında yer alıyor. Apple’ın cihazlarında ekranın üstünde ve altında kalan çerçevelerin çok kalın olması eleştiriliyordu. Ana ekran tuşunun kaldırılmasıyla birlikte yeni iPhone 7 ve iPhone 7 Plus boyları daha kısa ve yüzey alanları da daha küçük şekilde tüketicilerin karşısına çıkabilir.

Her ne olursa olsun, G for Games’in yayınladığı habere şüpheyle yaklaşmakta fayda var. Apple’ın bu teknolojileri test ediyor olması kuvvetle muhtemel olabilir, ancak bu durum her bir özelliğin veya teknolojinin final üründe yer alacağını söylemek zor. Şimdilerde çıkan bir haberde Apple’ın 3.5 mm. kulaklık jakını çıkarmayı planladığı öne sürülmüş, bir başka haberde de Apple’ın 2018 yılına kadar iPhone’da AMOLED ekranlara geçiş yapmayacağı kaydedilmişti.

iPhone 7 muhtemelen gelecek yılın eylül ayında tanıtılacaktır. Daha şimdiden yeni iPhone ile ilgili dedikodular başladıysa, 2016 iPhone 7 dedikoduları bakımından epey yoğun geçecek demektir.

İLGİLİ HABERLER