Teknoloji

iPhone 6SE ismi bu kez taslak görünümlü ambalajın fotoğrafında görüldü

iphone 6se kutuApple’ın yeni iPhone’u eylül ayının ilk yarısı içinde duyurmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Yeni telefon veya telefonlar kamuoyunda iPhone 7 adıyla anılsa da, Cupertino merkezli şirketin tercihini başka bir isimden yana kullanabileceği iddia ediliyor.

Bu iddianın altında yatan temel neden ise sızan fotoğraflarda görülen cihazların tasarım bakımından iPhone 6 ve 6s’ten pek farklı olmaması. Apple’ın 2017’de iPhone’un 10. yılını kutlamak adına mevcuttan daha değişik bir modeli piyasaya süreceği iddiası da sıklıkla dillendiriliyor. Cupertino merkezli şirketin iPhone 7 ismini de bu modele vereceği söyleniyor.

iPhone 7’ye alternatif isim seçenekleri arasında en çok dillendirilen ise iPhone 6SE oluyor. Söz konusu ismin kullanılacağına kanıt olarak gösterilen yeni fotoğraflar da gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Bu fotoğrafların sonuncusunda biraz taslak gibi gözüken ve üzerinde iPhone 6SE yazan bir telefon kutusu görülüyor.

iPhone 6SE iPhone SE’nin devamı olabilir mi?

Yaygın beklenti 6SE isminin kullanılması durumunda iPhone 7’nin yerine kullanılacağı yönünde. 2017 model iPhone’a dair ortaya atılan iddialar da bu tercihi mantıklı kılıyor. Ancak Apple’ın bu yıl piyasaya çıkardığı 4 inç ekranlı iPhone’una “iPhone SE” ismini verdiğini unutmamak gerekiyor. Bu telefonun varlığı, fotoğraflarda kutusu görülen cihazın bu serinin devamı olabileceği ihtimalini akıllara getiriyor. Fotoğraflardaki kutunun tasarımındaki hatalar ise sızıntıya biraz daha temkinli yaklaşılmasına neden oluyor. Bütün bu sızıntı ve dedikoduların doğru olup olmadığı ise eylül ayında anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER