Manşetler

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus Türkiye çıkış tarihi: 16 Ekim

iphone
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone-6s-plus-on-inceleme-11

Apple, yeni akıllı telefonları iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın satışa çıkmalarının ardından üç gün içinde 13 milyon satış rakamını aşmayı başardığını duyurdu. Söz konusu rakama ön sipariş sürecindeki satışlar da dahil olsa da, ortaya çıkan tablo Cupertino merkezli şirket için yeni bir rekor anlamına geliyor.

Apple, ilk üç gün performansıyla birlikte iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın çıkış takvimine ilişkin detayları da paylaştı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus Türkiye’de 16 Ekim itibarıyla satışa sunulacak. Apple’ın yeni akıllı telefonları Türkiye ile eş zamanlı olarak Hindistan ve Malezya’da da raflardaki yerini alacak.

apple-store-iphone-6s-280915

Türkiye’de iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın ne zaman satışa sunulacağını açıklayan Apple, fiyatlar konusunda da bilgi vermeyi ihmal etmedi. Müşteriler; 16 GB iPhone 6s için 3099 TL, 64 GB iPhone 6s için 3499 TL, 128 GB iPhone 6s içinse 3899 TL ödeyecek. iPhone 6s Plus tarafında ise 16 GB’lık modelin fiyat etiketinde 3499 TL, 64 GB’lık modelde 3899 TL ve 128 GB’lık modelde 4299 TL yazacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone 6s Plus Ön İnceleme

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın Türkiye’den önceki durak sayıları ise bir hayli fazla. Apple’ın yeni akıllı telefonları 9 Ekimde Andorra, Avusturya, Belçika, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Yunanistan, Grönland, Macaristan, İzlanda, İrlanda, Man Adası, İtalya, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Maldivler, Meksika, Monako, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre ve Tayvan’ın da aralarında bulunduğu 40’tan fazla ülkede piyasaya sürülecek. Bu ülkelerin arasına 10 Ekimde Bahreyn, Ürdün, Kuveyt, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri katılacak. 2015 sonu itibarıyla iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın 130’dan fazla ülkede satışta olması planlanıyor.

Apple CEO’su Tim Cook, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus satışlarının ulaştığı seviyeyi ”inanılmaz” olarak niteledi ve geçmiş modellerin çok üstünde bir ilk haftasonu geçirildiğini belirtti. 3D Touch ve Live Photos’un çok iyi geri bildirimler aldığını söyleyen Cook, yeni akıllı telefonlarını daha fazla ülkede müşterilerle buluşturmak için sabırsızlandıklarını sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER