Manşetler

Yeni iPhone’da Force Touch böyle çalışacak

iphone-6-plus-inceleme-00003

Apple’ın Force Touch teknolojisini yeni iPhone ile sunması bekleniyor. Şimdiyse bu teknolojinin müstakbel iPhone 6S’te nasıl çalışacağına dair ipuçlarını elde ediyoruz.

9to5Mac sitesine göre, Force Touch kısayollara, açılabilir menülere erişimde ve yeni işlevleri etkinleştirmede kullanılacak. Bu, ilk bakışta karmaşık gibi görünse de, Force Touch iPhone’da, kullandığınız yerlere bağlı olarak farklı işleri yerine getirmeye izin verecek. Force Touch’ın neler yaptığını keşfetmek için işletim sistemi içinde biraz gezintiye çıkmanız, kurcalama yapmanız gerekecek.

9to5Mac sitesi birtakım örnekler veriyor. Örneğin yeni iPhone’da Force Touch ile bir uygulama ikonuna bastırarak onun kendi ana menüsü yerine özel bir ekrana açılması sağlanacak. Ayrıca belirli ekranları atlamaya izin verecek; Haritalar uygulamasında Force Touch’ı kullanarak bir konumu seçmek ve hızlı şekilde navigasyona başlamak mümkün olacak.

Buna ek olarak Force Touch yeni menüleri açmak için de kullanılabilecek. Bu, Apple Watch’ta hâli hazırda kullanılan yönteme benziyor. Ancak Force Touch iPhone’da ekranı tamamen kaplayacak menüler yerine daha küçük menü pencereleri açacak. 9to5Mac menülerin ekrana bastırılan noktanın hemen yanında veya ekranın altındaki bir kartta, tıpkı Paylaş menüsünün iOS’te açılışı gibi, açılacağını söylüyor. Müzik uygulamasında bir şarkının üstüne bastırarak onu istenen şarkı listesine eklemek veya çevrim dışı dinlemek için saklamak da imkan dahilinde olacak. Şu anda bunu gerçekleştirmek için aksiyon tuşuna tıklatarak menüye erişmek gerekiyor.

Son olarak, Force Touch uygulamaları kontrol etmek için yeni yöntemler sunacak, tıpkı şu anda MacBook’ta sunduğu gibi. Mac’teki Force Touch kullanıcıların müzik ve videolar üstünde daha fazla kontrol sahibi olmasını, izleme dörtgenine uyguladıkları basınca bağlı olarak müzik ve videoların ileri veya geriye daha yavaş veya hızlı atlatılmasını sağlıyor. Bunun bir benzerini iPhone’da da görebiliriz.

9to5Mac geçtiğimiz mayıs ayında geçtiği bir haberde Force Touch’un daha çok deneyimli iPhone kullanıcıları için tasarlanacağını yazmıştı. Çıkan bu son haber de onu doğruluyor. Apple için Force Touch özelliğini iPhone kullanıcılarına anlatmak o kadar kolay olmayacak. Ancak sağlayacağı imkanların kullanıcı deneyimini artıracağı bir gerçek.

İLGİLİ HABERLER