Teknoloji

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus incelemeleri: Herkes bu cihazları sevmiş

iphone-6-iphone-6-plus-100914

Apple’ın yeni akıllı telefonları iPhone 6 ve iPhone 6 Plus iki gün sonra yurt dışında piyasaya çıkıyor. Bunun öncesinde yurt dışındaki önde gelen teknoloji sitelerinde ve bloglarında iPhone incelemelerini görmeye başladık. İncelemelere bakıldığında donanıma, özellikle de iPhone 6 Plus’ın pil ömrüne övgüler diziliyor. Ayrıca iOS 8’in de cihazları rekabette önde tutacağına vurgu yapılıyor.

Re/code sitesinin usta yorumcusu ve ABD’de sözüne fazlasıyla güvenilen Walt Mossberg, gerçekleştirdiği iPhone 6 incelemesinde bu cihaz için donanımı, yepyeni işletim sistemi ve Apple’ın ekosistemi birleştirildiğinde piyasadaki en iyi akıllı telefon olduğu şeklinde yorumda bulundu. 4.7 inç ekranı “öndekilere yetişmeye çalışma” amaçlı bir özellik olarak nitelendiren Mossberg, Apple’ın renk tutarlılığı konusunda Samsung’un rakip modellerindekine göre daha iyi iş yaptığının da altını çizdi.

İlginçtir ki, Mossberg iPhone 6’nın pilinin yeniden şarja ihtiyaç duymadan, tek bir şarjla 14 ila 15 saat arasında çalıştığı sonucuna varmış. Bu, tek bir şarj ile 8-10 saat arasında çalışabilen önceki nesil iPhone 5s’e göre önemli bir aşama kaydedildiğini gösteriyor. Test sonunda Mossberg cihazı yüzü yere gelecek şekilde düşürmüş ve ekranı çatlatmış. Bu nedenle bir kılıf da öneriyor.

Yine Re/code sitesinin editörlerinden Lauren Goode iPhone 6 Plus incelemesini gerçekleştirmiş. 5.5 inçlik versiyonu çekici bulsa da, büyük ekranlı cihazları tercih etmediğini söylüyor. Test boyunca Goode cihazın pilinin ekran parlaklığı yüzde 50’ye ayarlanmış şekilde bir günün üstünde dayandığı saptamasına da ulaşmış.

Yahoo’dan David Pogue ise yeni iPhone’ları güzel olarak nitelendiriyor, kavisli kenarlarına ve incelen gövdesine vurgu yapıyor. Video incelemesinin temasını ise cihazların büyük oluşu oluşturuyor, yeni iPhone’ların gerçekten önceki nesillerden büyük olduğunu çeşitli karşılaştırmalarla ortaya koyuyor. Pogue cihazların kameralarının performanslarını gösterme noktasında da iyi bir iş ortaya koyuyor.

Engadget’ın iPhone 6 ve iPhone 6 Plus incelemeleri en kapsamlı incelemeler arasında yer alıyor ve hem iPhone 6 hem de iPhone 6 Plus yüksek puan almayı başarıyor. Ancak site tercihini daha rahat kavranması dolayısıyla iPhone 6’dan yana kullanıyor. İncelemenin ilginç ayrıntıları arasında her iki cihazın ekranına yan yana bakış da bulunuyor. Site cihazların ekranları arasındaki farkın fazla olmadığına da dikkat çekiyor.

Ayrıca benchmark testleri yeni A8 yonganın iPhone 5s’in A7 yongasetine göre performans açısından fazla bir artış sağlamadığını gösteriyor. iPhone 6 Plus versiyonu performans açısından iPhone 6’nın biraz daha önünde duruyor. Ayrıca incelemelerin galerilerinde iPhone 6’nın dijital görüntü sabitleme sistemiyle iPhone 6 Plus’ın optik görüntü sabitleme sistemini karşılaştıran çeşitli örnekler de bulunuyor.

TechCrunch sitesinden Darrell Etherington iPhone 6 Plus’ın mükemmel pil ömrüne vurgu yapıyor ve en az bir tam günlük kullanımıyla iPhone 6’yı rahatlıkla geçtiğini söylüyor. Etherington’a göre iPhone 6 Plus daha büyük olsa da, rahatlık hissini veriyor. Ancak en sonunda taşınabilirlik anlamında 4.7 inç versiyon onay görüyor.

The Loop sitesinden Jim Dalrymple, yeni iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın tasarımını ve Retina HD ekranları sevdiğini, Retina HD ekranların mevcut iPhone modellerindekine göre daha canlı ve parlak geldiğini kaydediyor. Apple’ın Erişilebilirlik seçenekleri ve diğer kullanıcı arayüzü oynamaları sayesinde büyük ekranlı akıllı telefonun kolaylıkla yönetilebildiğini söylüyor.

The Verge sitesinden David Pierce ve Nilay Patel ise, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus incelemelerinde özellikle kameralara vurgu yapıyor, bu cihazlarda yer alan kameraların dünyanın en iyi akıllı telefon kameraları olduğunu iddia ediyor.

Daha fazla iPhone 6 ve iPhone 6 Plus incelemesi okumak isteyenler için aşağıda diğer önde gelen sitelerin gerçekleştirdiği incelemelerin bağlantıları yer alıyor:

İLGİLİ HABERLER