Manşetler

Apple’ın yeni akıllı telefonu iPhone 6SE adıyla gelebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone 6seYeni nesil iPhone ile ilgili sızıntılar sayesinde Apple’ın kullanıcıların karşısına çıkartacağı telefon veya telefonlar hakkında genel bir fikir edinmek mümkün oldu. Yeni modellerin eylül ayı itibarıyla gün yüzüne çıkması bekleniyor. Telefonların tanıtımı için ortaya 12 ve 13 Eylül tarihleri atılırken, bazı kaynaklar Apple’ın yeni iPhone’larının 16 Eylülde satışa sunulabileceğini belirtiyor. Cupertino merkezli şirketin geçmiş çıkış takvimleri ışığında söz konusu tarihin ön sipariş başlangıç tarihi olması kulağa daha mantıklı geliyor.

Ancak asıl ilginç iddia ise yeni iPhone’un ismi konusunda geldi. 9to5Mac sitesinin Almanca yayın yapan Apfelpage isimli bloga dayandırdığı habere göre, Cupertino merkezli şirket yeni telefonu için iPhone 7 yerine iPhone 6SE ismini tercih edebilir.

iPhone 6SE Apple’ın isimlendirme geleneğinin dışında bir tercih

Apple “SE” ekini ilk defa geçtiğimiz mart ayında tanıttığı 4 inç ekranlı iPhone SE için kullanmıştı. Şirket, bugüne kadar S etiketini taşıyan modellerinden sonra yeni bir rakama geçiş yapmıştı.

Ancak yeni iPhone ile ilgili dedikodular dikkate alınınca söz konusu isim kulağa daha mantıklı geliyor. Apple’ın yeni telefonunda radikal bir değişiklik sunmak yerine daha mütevazı iyileştirmeler ve küçük tasarım dokunuşlarında bulunacağına yönelik haberler uzun süredir konuşuluyor. Dolayısıyla iPhone 7 isminin daha fazla yenilik sunması ve 10. yaş kutlaması nedeniyle özel olması beklenen 2017 model telefona saklanması pek de şaşırtıcı olmayacaktır. iPhone 6SE ismi ise ortalama ölçüde yenilikler sunan bir telefon için makul gözüküyor. 5.5 inç ekranlı iPhone’da nasıl bir isim tercih edileceği de belirsizliğini koruyor.

Ortaya atılan bu iddiaların doğru olup olmadığı ise eylül ayı itibarıyla anlaşılacak. Ancak o tarihe kadar yeni iPhone’a dair haberler gündemden düşmeyeceğe benziyor.

İLGİLİ HABERLER