Teknoloji

iPhone 6’nın NFC’si sadece Apple Pay için kullanılacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone-6-iphone-6-plus

Apple yeni akıllı telefonları iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’a NFC’yi entegre etmesi bu teknolojinin daha fazla kişi tarafından kullanılmasını sağlayacak, ancak Apple’ın bu teknolojiyi uygulaması Android ve Windows Phone’daki kadar geniş olmayacak.

Cult of Mac ve The Verge tarafından verilen haberlere göre iPhone 6 ve 6 Plus’taki NFC yongaları sadece Apple’ın yeni mobil ödeme platformu Apple Pay ile sınırlı olacak. Bu, en azından başlangıçta iPhone 6 ve 6 Plus’ları birbirine veya NFC destekli başka telefonlara dokundurarak kişi rehberi, web sayfası adresi veya fotoğrafın paylaştırılamayacağı, Bluetooth hoparlör ve benzeri aksesuarların eşleştirilemeyeceği anlamına geliyor.

Ne var ki, bu durum NFC’nin gelecekte hiçbir yeni kullanıma açılmayacağı anlamına gelmiyor. Apple iPhone 5s ile birlikte kullanıma sunduğu TouchID parmak izi okuyucusu için de benzer bir kısıtlama getirmiş, ancak iOS 8 ile birlikte bu donanımı üçüncü taraf geliştiricilere açma kararı almıştı.

NFC de benzer şekilde şu an için sadece Apple Pay ile kullanılıyor olsa da, iOS’in ilerleyen sürümlerinde geliştiricilerin de bu teknolojiden yararlanmalarına izin verebilir.

Anlayacağınız, Apple Pay Türkiye’ye gelmedikten sonra şu an için iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’taki NFC teknolojisi pek işe yaramayacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER