Teknoloji

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın kamera özellikleri

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Screenshot 2014-09-09 21.19.49

Apple yeni iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ta kullandığı iSight kameralarını ciddi ölçüde yenileyerek daha başarılı fotoğraf çekmeye olanak sağlıyor.

8 megapiksellik kameraya sahip olan iPhone’larda diyafram aralığı ise f/2.2. Aynı zamanda 1.5 mikron piksele sahip olan kameranın sensörü de güncellenmiş. Yeni jenerasyon iSight kamera sensörüne sahip olan kameralarda aynı zamanda daha hızlı otofokus yapmaya yarayan faz algılamalı otofokus sistemi kullanılıyor. Kağıt üzerinde 5s’e kıyasla iki kat daha hızlı otofokus yapabilen yeni iPhonelarda HDR fotoğraf çekimi yapmak artık daha kolay. Her iki iPhone’da da tek bir deklanşör tuşu ile HDR çekmek mümkün. Yeni iPhoneların kamerasına Apple’ın çift renkli True Tone flaşı eşlik ediyor. Bu çift renk LED flaşlar fotoğrafın en uygun renk sıcaklığıyla çekilmesine yardımcı oluyor.

iPhone 6 ile iPhone 6 Plus’ın kameralarının tek farkı ise kullandıkları görüntüleme sabitleme sistemleri. iPhone 6’da dijital görüntü sabitleme yapılırken, iPhone 6 Plus’ta bu işlem optik olarak yapılıyor. Optik sabitleme sisteminde fotoğraf makinesinin içindeki lensler titreşime ters yönde hareket ederek çekilen fotoğraflarda titreşimi minimuma indiriyor. iPhone 6’da ise bu işlemler dijital olarak yapılıyor. Açıkça söylemeliyiz ki, iPhone 6 Plus’ın görüntü sabitleme sistemi küçük ekranlı kardeşi iPhone 6’dan daha başarılı olacaktır.

Her iki kameranın da video özellikleri iyileştirilmiş. Yeni iPhone’lar saniyede 30 veya 60 karede 1080p video çekebiliyor. Aynı zamanda saniyede 120 veya 240 karede yavaş çekim video çekebileceğiniz yeni iPhone 6’larda yaratıcı çekimler ortaya çıkartabilirsiniz. Yeni iSight ön kamera ile seri çekim selfie yaparak en iyi fotoğrafı seçmeniz de mümkün.

İLGİLİ HABERLER