Teknoloji

iPhone 6’nın kamerasında çözünürlük 8 megapiksel kalabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Uzak Doğu’daki tedarikçilerden gelen haberler Apple’ın gelecek nesil iPhone’unun da 8 megapiksel sensöre sahip olacağını işaret ediyor. Bu durum çekilen fotoğrafların daha önceki iPhone’larla çekilen fotoğraflardaki kadar piksel sayısına sahip olacağını gösteriyor, ancak görüntü kalitesi bakımından çok daha iyi sonuçlar elde etmek mümkün olacak. Ayrıca Apple’ın mevcut optik görüntü sabitleme sisteminin yeni cihazla birlikte daha da geliştirileceği söyleniyor.

iphone-5s-inceleme-00022

Çin’de faaliyet gösteren Nomura Securities adlı kuruluşun China Post ile gerçekleştirdiği görüşmeye göre, gelecek nesil iPhone’un mevcut iPhone modeliyle aynı parçaları taşıyacağına dair dedikodular ortalıkta dolaşıyor. Halbuki sektör genelinde yeni nesil iPhone’un 16 megapiksel çözünürlük destekli kamera barındıracağına dair beklentiler oluşmuştu.

Ancak Apple’ın kamera modül tedarikçisi Largan Precision’ın yaşadığı sıkıntılar nedeniyle yine 8 megapiksel çözünürlükte karar kılındığı söyleniyor. Tabii ki, bu durum iPhone 6’nın kamerasının herhangi bir iyileşmeye sahip olmayacağı anlamına gelmiyor. Optik görüntü sabitleme sisteminin iyileştirilmesi ve optik diyafram açıklığının geliştirilmesi yeni kamera modülünün daha iyi fotoğraflar çekmesine olanak sağlayabilir.

Apple akıllı telefon kamera savaşlarında piksel sayısına değil, fotoğraf kalitesine odaklanıyor. Bu nedenle 8 megapiksel ile idare etmeye devam ediyor. Buna karşılık diğer alanlarda dikkat çekici geliştirmeler mevcut. Örneğin en güncel model iPhone 5s’in 8 megapiksel sensörlü kamerası daha büyük piksel boyutlarına sahip. Ayrıca True Tone olarak adlandırılan çift renkli flaş da ışığın daha iyi ayarlanmasını ve ortaya daha iyi fotoğrafların çıkarılmasını sağlıyor.

Tabii ki, iPhone 6’nın çıkışına daha aylar var. O zamana kadar farklı dedikodular, iddialar görebiliriz. Kamera çözünürlüğü de bunların arasında yer alıyor.

İlgili >>MacRumors

İLGİLİ HABERLER