Teknoloji

iPhone 6 4.9 inç ekranla gelebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın iPhone 6 olarak da anılan yeni nesil iPhone’unu 2014’ün eylül ayından önce tanıtması beklenmiyor. Ancak buna rağmen akıllı telefona ilişkin dedikoduların arkası kesilmiyor. Son habere göre, şirket iPhone 6’da 4.9 inç büyüklüğünde bir ekran tercih edecek. Mevcut iPhone 5 serisi 4 inç ekranıyla şu an için en büyük ekranlı iPhone olma özelliğini taşıyor.

iphone-5s-inceleme-00009

Apple’ın büyük ekranlı bir iPhone’u piyasaya çıkarabileceğine dair dedikoduların oldukça uzun bir geçmişi bulunuyor. The Wall Street Journal ve Bloomberg gibi büyük haber kuruluşlarının yanı sıra Çin menşeili pek çok blog da bu iddiayı gündeme taşımıştı. Bu bloglardan birisi olan ve Apple’la ilgili dedikodularında ortalama bir doğruluk seviyesi tutturan C Technology’ye göre, şirket halihazırda 4.9 inç ekranlı bir iPhone prototipini test ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone 5s İncelemesi

Dedikoduların doğru olması durumunda, iPhone 6’nın 4.9 inç bir ekranla gelmesi olası gözüküyor. Haberde iPhone 5c’nin ekranının da büyüyeceği belirtiliyor, ancak kesin bir boyut verilmiyor. Apple’ın iPhone 6’da ne büyüklükte bir ekran tercih ettiği hakkında biraz daha somut bir fikir sahibi olmak için bir müddet daha beklemek gerekiyor. Üretim aşamasının başlaması ve somut sızıntıların ortaya çıkmasının ardından iPhone 6 ile ilgili fikir yürütmenin kolaylaşacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

İlgili >> C Technology, Unwired View

İLGİLİ HABERLER