Teknoloji

iPhone 5S’te yer alması beklenen A7 yongası yüzde 31 daha hızlı olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın 10 Eylülde gerçekleştireceği söylenen basın toplantısına doğru hızla ilerlerken beklenen iPhone modeli veya modelleriyle ilgili birçok sızıntı görüyoruz. Beklenen modellerden olan iPhone 5S’in altın renkli yeni seçeneğinden parmak izi tarayıcısı barındıracağına kadar birçok iddia dillendiriliyor, ancak telefonda yer alacağı söylenen A7 işlemcisi hakkında şimdiye kadar pek bir şey yazılıp çizilmedi.

iphone-5s-siyah-beyaz-altin-4-230813

Neyse ki, bu konuda da bazıları bir çift laf etmeye başlamış. Fox News’ten Clayton Morris’in Twitter hesabı aracılığıyla geçtiği mesaja göre A7 işlemcisi mevcut iPhone 5’te yer alan A6 işlemsine göre yüzde 31 daha hızlı olacak.

iPhone 5 mevcut hâliyle hemen hemen her işlemi herhangi bir takılma olmaksızın yerine getiriyor. A7 ile yüzde 31’lik hız artışı sunulacak olması ilk etapta yazılımcıların ilgisini çekecek ve uygulamalarını daha fazla işlemci gücünden yararlanacak şekilde geliştirecektir. Bu da doğal olarak iPhone 5’in performansının yavaş yavaş düşmeye başlamasıyla sonuçlanacaktır.

Ayrıca Morris daha sonra bir tweet daha geçti ve hareket izleme işlemleri için ayrı bir yonganın daha sisteme ekleneceğini kaydetti. Bu da Samsung Galaxy S4’te yer alan adımsayar benzeri sağlık ve egzersiz uygulamalarının benzerlerinin yeni iPhone ile birlikte daha da yaygınlaşacağını gösteriyor.

iPhone 5S tasarım açısından iPhone 5’ten çok farklı olmayacak. Ancak içine baktığımızda bayağı bir şey değişecekmiş gibi duruyor. Tabii ki, bu dedikoduların doğru olup olmadığını görmek için birkaç gün daha beklememiz gerekiyor. Apple henüz 10 Eylül tarihini kesinleştirmedi, ancak gelecek hafta davetiyelerin gönderilmeye başlandığını görebiliriz.

İlgili >> Twitter (@Clayton Morris) (1), (2)

İLGİLİ HABERLER