Teknoloji

iPhone 5S’in ana ekran tuşuna ait parça parmak izi okuyucusunu da içeriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iPhone 5S’in ana ekran tuşuna ait olduğu öne sürülen bir parça sızdı. Bu sayede akıllı telefonun sahip olacağı iddia edilen parmak izi okuyucusuna da ilk kez göz atma fırsatı elde etmiş olduk. NoWhereElse tarafından sızdırılan fotoğrafa göre esnek kablonun üstünde kare şekilli gizemli bir parça dikkat çekiyor, bunun parmak izi tarama özelliğine güç sağladığına inanılıyor.

iphone-5-inceleme-00027

Aslına bakarsanız, bu parçanın sızması parmak izi okuyucusunun varlığını tamamen kesinleştirmiyor, ancak umutların biraz daha artmasına neden oluyor. iOS 7’nin geliştiricilere özel beta sürümlerinde parmak izi okuyucusunun varlığını işaret eden referanslarla bu tarz donanım sızıntıları birleştirildiğinde Apple’ın iPhone 5S’te böyle bir işlevi sunacağına dair ihtimaller daha da kuvvetleniyor.

Parmak izi okuyucusu sayesinde iPhone 5S’in güvenliği daha da artabilir, cihazın ekran kilidinin kaldırılması veya iTunes üzerinden satın alma ve indirmelerin yapılması gibi durumlarda daha kolay ve bir o kadar da güvenli yöntemler oluşturulabilir.

apple-iphone-5s-parmak-izi-home-parca-040913

Söz konusu sızıntıların kaynağı Çin olduğu için biraz şüpheyle bakmakta fayda var. Ancak iPhone’ların montajının da Çin’de yapıldığını, bu nedenle bu gibi parçaların fabrikadan kaçırılıp çeşitli kaynakların eline geçmesi de daha kolay gibi görünüyor. Bu arada şimdiye kadar parmak izi okuyucusu parçası da içerdiği düşünülen ana ekran parçasının sızdığını görmemiştik. Belki de Apple bu parçayı en son tedarik edilecekler listesine yazmıştı ve o yüzden bu parçanın da montaj için fabrikaya gelmesi gecikti.

Apple iPhone ile ilgili tüm yeniliklerini 10 Eylül tarihinde düzenleyeceği bir basın toplantısıyla paylaşacak. Gelişmeler de her zaman olduğu gibi yine Teknoblog’da olacak.

İlgili >> NoWhereElse

İLGİLİ HABERLER