Manşetler

iPhone 5SE mart ayında çıkış yapabilir

iphone 5se

Apple’ın 4 inç ekranlı yeni bir iPhone üzerinde çalıştığına inanılıyor. 9to5Mac sitesi bu beklenen telefonla ilgili yeni detaylara ulaştı. Telefonun iPhone 5S’in iyileştirilmiş bir versiyonu olacağı, iPhone 6’nın içindekileri 5S’in daha küçük gövdesinde sunacağını kaydetti.

Demek oluyor ki, bu yeni telefon iPhone 6’nın 8 megapiksel arka kamerasını, 1.2 megapiksel ön kamerasını, Apple Pay için NFC yongasını, A8 işlemcisini, daha hızlı Wi-Fi bağlantısı gibi imkanlar sağlayan daha iyi bağlantı özelliklerini bünyesinde barındıracak. Telefonun gövdesinin mevcut 5S’inkine benzeyeceği, ancak yivlenmiş kenarlar yerine iPhone 6 ve 6S’teki gibi kenarlara doğru kavis yapan cama yer verileceği belirtiliyor. Ayrıca 6S’in, aralarında roze altının da bulunduğu renk seçenekleri yeni telefonla da sunulacak.

9to5Mac bu telefonun iPhone 5SE adını taşıyacağını söylüyor. Telefon için belirlenen bu adın iyi mi, kötü mü olduğu tartışılır. Belki, Apple “iPhone 6” ile ilgili bir adlandırma yapsa daha uygun olabilir. Tabii ki, hiçbir şey şu an için kesin değil, bu nedenle farklı bir adla karşımıza çıktığını görebiliriz.

Bu arada 9to5Mac, 5SE adını taşıyacağını iddia ettiği yeni iPhone’un Live Photos’u da destekleyeceğini ileri sürüyor. Görünüşe göre, iPhone 5SE 3D Touch ekrana sahip olmayacak, ancak bu durum Live Photos içeriklerinin kaydedilmesine ve görüntülenmesine engel değil. Live Photos fotoğrafların çekimi sırasında 3D Touch özelliği doğrudan kullanılmıyor. Tabii ki, ekrana uzun süre dokunarak Live Photos fotoğraflarını görüntülemek mümkün. Ne olursa olsun, Apple Live Photos’u daha popüler bir resim formatı hâline getiriyor, bunun için de 3D Touch’ı bir gereksinim olmaktan çıkaracak.

9to5Mac bu telefonun mart sonunda veya nisan başında duyurulmasını bekliyor. Apple’ın aynı zamanlarda Apple Watch’un yeni versiyonunu da tanıtması bekleniyor. iPhone 5SE duyurulunca 5S de muhtemelen satıştan kalkacak. Böylelikle Apple’ın ürün serisi içinde iPhone 5SE daha uygun fiyatlı iPhone modeli olarak yer alacak, 2000 TL civarında fiyatlarla tüketicilere pazarlanan bir Apple telefonu olacak. Böylelikle Apple, iPhone’u eskiyen, ancak yenisini almak için de 2500 TL’nin üstünde ödeme yapmak istemeyenleri kendisine çekmeye devam edecek.

iPhone 5SE ile ilgili yeni dedikoduları önümüzdeki haftalar boyunca görmeye devam edeceğiz gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER