Manşetler

iPhone 5se 16 GB depolama ve Apple A9 işlemciye sahip olabilir

iphone 5se 16 gb

Apple ile ilgili güvenilir kaynaklardan bir tanesi olan 9to5Mac sitesinden Mark Gurman, beklenen iPhone 5se ile ilgili yeni bilgiler vermeye devam ediyor. 4 inç ekranlı iPhone’un, iPhone 6’nın içindeki bileşenleri iPhone 5’in daha küçük hacimli gövdesinde buluşturacağını, tasarımda ise daha keskin kenarlar ve köşeler yerine yuvarlatılmış kenarlara yer verileceğini biliyorduk.

Şimdi elimizde yeni detaylar var. Apple’ın iPhone 6’da kullanılan işlemciler yerine daha modern olan A9 ve M9 işlemcilerine yöneldiği söyleniyor. Gurman gelecek nesil amiral gemisi iPhone’un daha yeni işlemciye sahip olacağını, bu nedenle Apple’ın 5se’nin çok geride kalmasını istemeyebileceğini söylüyor. Ne de olsa gelecekte iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın satışı sonlandığında iPhone 5se’nin yerini alan seçenek olması söz konusu olabilir.

Bu iyi bir haber, ancak bir de kötü haber var. Giriş seviyesi model yine sadece 16 GB’lık dahili hafızayla sunulacak. Bunun sonrasında yine 32 GB yerine 64 GB’lık seçeneği görebiliriz, ancak yıllar boyunca süren şikayetlere rağmen Apple’ın hâlâ 16 GB seçeneğini tutmayı sürdürdüğünü görmek biraz hayal kırıklığı yaratabilir. Yine de, iPhone 5se giriş segmentinde bir model olduğu için Apple’ın 16 GB’ı seçenek olarak sunması mantıklı sayılabilir. Umarız iPhone 7’de Apple 16 GB’den artık vazgeçer.

Yeni iPhone 5se, Apple Watch’a özel yeni renk ve kayış seçenekleriyle ve muhtemelen iPad Air 3 ile birlikte mart ayında tanıtılacak. Apple’ın bu cihazları bir etkinlikle mi, yoksa basit şekilde web sitesinde sergileyerek mi duyuracağı henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER