Teknoloji

iPhone 5s ve 5c’nin çıkışına rağmen iOS’in pazar payı geriledi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın yepyeni iPhone 5s ve iPhone 5c cihazları sadece piyasaya çıktıkları ilk hafta sonu 9 milyondan fazla sattı. Yine şirketin geçen ayın ortalarında yayınladığı iOS 7 yazılımı da ilk birkaç gün içinde 200 milyondan fazla cihaza indirildi. Anlayacağınız, Apple cephesinde yüksek rakamlar konuşuyor. Yine de, bu durum eylül ayında da Android’e karşı pazar payı kaybedilmesine engel olamıyor.

iphone-5s-on-inceleme-03

Net Applications adlı web pazar araştırma şirketinin geçtiğimiz salı günü açıkladı eylül ayı pazar rakamları küresel mobil platform eğilimlerini de yansıtıyor. Şirketin küresel çaptaki geniş ağı genelinde elde edilen rakamlar iOS cihazlarının payının ağustos ayında kaydedilen yüzde 54.91’den eylül ayında yüzde 53.65’e gerilediğini gösteriyor.

net-applications-ios-eylul-031013

Android’in pazar payı ise ağustos ayında yüzde 28.12 olarak kaydedilmişken, bu oran eylül ayında yüzde 29.43’e yükseldi. Aynı zaman aralığında BlackBerry’nin payı yüzde 3.28’den 3.26’ya gerilerken Symbian’ın pazar payının yüzde 3.26’dan yüzde 4.48’e yükselmesi de ilginç bir ayrıntı olarak dikkat çekiyor.

İlgili >> Net Applications

İLGİLİ HABERLER