Teknoloji

iPhone 5S ve iPhone 5C Türkiye’ye ne zaman gelecek?

iPhone 5S ve iPhone 5C’nin tanıtılmasının ardından şimdi akıllarda bu iki telefonun Türkiye’ye ne zaman geleceği sorusu düşmüştür, tıpkı geçen yıllarda olduğu gibi.

iphone-5s-vs-iphone-5c-100913Bu iki yeni akıllı telefon 20 Eylül tarihinde ABD, Büyük Britanya, Avustralya, Japonya, Çin, Singapur, Fransa, Almanya gibi büyük pazarlarda satışa çıkacak. Apple hem iPhone 5S hem de iPhone 5C’nin yıl sonuna kadar 100 ülkede, 270 farklı mobil operatörle birlikte satışa sunulacağını dile getirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone 5S üç yeni renkle geldi

Türkiye de hemen hemen yüzde 100 ihtimalle bu 100 ülke içinde yer alıyor. Geçen yıl da Apple iPhone 5’in çıkışı için benzer bir ifade kullanmış ve bu akıllı telefon da ifadeye uyacak şekilde aralık ayı içinde Türkiye’ye gelmişti. Herhalde bu yıl da benzer durum tekrarlanır ve bu akıllı telefonlar aralık ayında piyasaya çıkar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Apple?dan beş farklı renkte iPhone 5C: 4 inç ekran, A6 işlemci, 8 MP kamera

Bazı kaynaklar Türkiye’de açılacak resmi Apple mağazalarına iPhone 5S ve iPhone 5C lansmanlarının yetiştirilebileceği ve bu sayede yeni akıllı telefonların Türkiye’ye biraz daha erken girebileceğini öne sürüyor. Ancak İstanbul’da, yeni açılacak Zorlu Center alışveriş merkezi içinde bulunacağı söylenen Apple mağazasının ne zaman açılacağı henüz duyurulmadı. Bu nedenle sadece Apple mağazasının açılışına dayanarak erken bir beklenti içine girmemek gerekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone 5S vs. iPhone 5C vs. iPhone 5 vs. iPhone 4S

iPhone 5S ve iPhone 5C’nin üç mobil operatör tarafından da satılacağını tahmin ediyoruz. Zaten Turkcell etkinlik başlamadan önce geçtiği tweet ile bu iki telefonu da satacağının müjdesini verdi.

Güncelleme (11.09.2013): Avea Twitter hesabı üzerinden yayınladığı mesajda iPhone 5S ve 5C modellerini aralık ayında Türkiye’de satışa sunacağını kaydetti.

İLGİLİ HABERLER