Teknoloji

iPhone 5’in 8 megapiksellik kamerası iki farklı şirket tarafından sağlanacak

iPhone 5 ile ilgili dedikoduların şiddeti duyuru için beklenen zaman aralığının içinde girildikçe iyice arttı. Aslında son dedikodu bir tekrar niteliğinde sayılır, ne de olsa iPhone 5’te 8 megapiksellik bir kamera bulunacağı iddiası daha önce birkaç kez dillendirilmişti. Taiwan Economic News tarafından geçilen haber de bu iddiayı doğruluyor. Habere göre iPhone 5’te yer alacak 8 megapiksellik optik için iki farklı üreticiyle sözleşme imzalandı.

Tayvan merkezli Largan Precision ve Genius Electronic Optical şirketlerinin iPhone 5 için 8 megapiksellik optik üreteceği açıklandı. Aslında bu şirketler mevcut iPhone 4’te yer alan 5 megapiksellik lens modüllerinin üretiminden de sorumluydu. İmzalanan iPhone 5 anlaşmasının ise her iki şirkete ivme kazandıracağı ve pazarda Tayvanlı optik üreticilerinin hakimiyetini perçinleyeceği belirtildi.

Apple geçtiğimiz yıl optikleri Largan ve Genius tarafından sağlanan 47 milyon iPhone sattı. Yılın ilk yedi ayında ise iPhone satışları 55 milyona ulaştı. 2011 yılı sonuna kadar satışların 100 milyon birimi aşması bekleniyor. iPad satışlarının ise 30 milyon cihazın üzerinde gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Tüm akıllı telefonlarda daha fazla kamera modülü kullanılmasıyla birlikte Tayvan optik lens endüstrisinin bu yıl itibariyle küresel pazarın yüzde 40’ına hakim olması bekleniyor.

İlgili – Taiwan Economic News

İLGİLİ HABERLER