Manşetler

iPhone 5c Ön İnceleme

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın geçen hafta duyurusunu yaptığı akıllı telefonlardan bir tanesi olan iPhone 5c bugün itibarıyla yurt dışında piyasaya çıkmaya başladı. Ne şanslıyım ki, ben de tam da bu önemli günde Londra’dayım ve yeni iPhone’larla tanışmak için Apple’ın Regent Caddesi’ndeki mağazasına uğramayı ihmal etmedim.

iphone-5c-on-inceleme-01

iPhone 5c’yi zaten anlattığımız kadarıyla biliyorsunuz. İçinde iPhone 5 ile aynı bileşenleri taşıyan iPhone 5c’de de 4 inç, Retina ekran var. Bu Retina ekran da iPhone 5’in ekranı gibi biraz daha dar ve uzun olacak şekilde tasarlanmış. Bu şekilde iPhone 5c’yi de tek elle rahatlıkla kullanmak mümkün oluyor. iPhone 5c, iPhone 5’e göre de biraz daha kalın, ancak hem yuvarlatılmış arka kenarlar sayesinde telefonu kavramak epey rahat.

iphone-5c-on-inceleme-10

iPhone 5c’nin mavi, beyaz, pembe, sarı ve yeşil olmak üzere beş farklı arka kapak rengi bulunuyor. Her bir renkte de ön bölüm siyah renkli olarak karşımıza çıkıyor. Belki ön renk için de beyaz renk seçenekleri olsa iPhone 5c’ler bazı renklerle daha güzel görünebilirdi, ancak siyah renkle de çok fazla bir göz tırmalayıcı durum olduğu söylenemez. Her bir renk için özel ana ekran duvarkağıdı sayesinde arka panel ile ekran rengi uyum yakalıyor, tıpkı Nokia’nın Lumia telefonlarında farklı renklere göre canlı kutucukların renklerinin değiştirilmesi gibi.

iphone-5c-on-inceleme-33
iPhone 5c ve iPhone 5

iPhone 5c’nin polikarbondan yapılmış arka paneli bir hayli sert. Eğer iPhone 5c’yi yere düşürürseniz iPhone 5’te veya iPhone 5s’te olduğu gibi kolay kolay çatlamaz veya kırılmaz gibi görünüyor. Ayrıca bu sertlik telefonun da elde biraz daha sağlamlık hissi vermesini sağlıyor. Öte yandan bu plastik yüzey kolay kolay parmak izi de tutmuyor.

Pembe iPhone 5c
Pembe iPhone 5c

Fiziksel görünümü dışında iPhone 5c’nin iPhone 5’ten herhangi bir farkı yok. Yukarıda söylediğimiz gibi telefon zaten selefiyle aynı donanım bileşenlerini taşıyor. Sonuç olarak iPhone 5’inkine benzer bir performans sunuyor gibi görünüyor. Tabii ki, mağazadaki iPhone 5c’lerden herhangi bir tanesine benchmark uygulaması yükleyip test etme fırsatı bulamadık, bunun için önümüzdeki haftalarda yapmayı planladığımız detaylı iPhone 5c incelemesinde beklemeniz gerekecek.

İLGİLİ HABERLER