Manşetler

8 GB’lık iPhone 5c resmiyet kazandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple geçtiğimiz eylül ayında piyasaya sürdüğü uygun fiyatlı akıllı telefonu iPhone 5c’nin 8 GB dahili hafızalı versiyonunu hazırladı. Birleşik Krallık’ta O2 kullanıcıları kontratlarına bağlı olarak 50 ila 100 pound arası bir ücret ödeyerek 8 GB’lık iPhone 5c’ye sahip olabilecek.

iphone-5c-on-inceleme-28

8 GB’lık iPhone 5c Avrupa’daki bazı çevrim içi Apple mağazalarındaki yerini de alırken, Türkiye mağazasında henüz bu ürün görülmüyor. Dahili hafıza alanındaki indirim dışında yeni iPhone 5c’nin geçtiğimiz yıl satışa sunulan modelden bir farkı bulunmuyor. 4 inç Retina ekran barındıran akıllı telefonda Apple’ın A6 işlemcisi ve 8 megapiksel arka kamera yer alıyor.

Bir iOS ürününün yaşam döngüsünün orta yerinde depolama seçeneklerini değiştirmek Apple’ın daha önce de gerçekleştirdiği bir eylem. Ancak şirketin bu sefer genişletme yerine küçültme istikametinde gitmesi iPhone 5c’nin Apple adına beklenen etkiyi yaratmadığının somut bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Şirket yöneticilerinden bu yönde resmi bir açıklama gelmezken, iPhone 5c’yi toptan ”işe yaramaz” olarak ilan etmek de pek adil bir yaklaşım gibi gözükmüyor. Zira akıllı telefonun satış rakamı geçtiğimiz yıl orta kategoride yarışan iPhone 4s’in satış rakamını geride bırakmış durumda. Ancak bu durum Apple kullanıcılarının büyük kısmının yeni modeller arasında iPhone 5s’i tercih ettiği gerçeğini değiştirmiyor. 8 GB hamlesinin iPhone 5c satışlarına yapacağı etkiyi görmek içinse biraz beklemek gerekiyor.

İlgili >> O2, 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER