Manşetler

iPhone 5 radikal bir tasarımla karşımıza çıkabilir mi?

iPad 2 daha henüz duyurulmadan önce, Engadget’ın eski şef editörü Joshua Topolsky bu cihazla ilgili ön bilgiler aktarmıştı. Josh bu esnada sadece iPad 2’den bahsetmemiş, bu yılın ikinci yarısında çıkacağı tahmin edilen iPhone 5 ile ilgili bazı tüyoları da aktarmıştı. Geçtiğimiz ay içinde Engadget’tan ayrılan Josh açmış olduğu geçici blogu ThisIsMyNext’te iPhone 5 ile ilgili olarak güvenilir kaynaktan aldığı en son dedikoduları aktardı, üstelik kendileri tarafından, bilgiler ışığında üretilmiş bir iPhone 5 taslağı ile.

Josh’un aktardıklarına göre Apple iPhone 5’te radikal bir tasarım değişikliğine gidecek. Bu, daha önceki dedikodulara ters düşecek nitelikte. İnce, metal arka panele sahip, giderek incelen bir tasarımı olacağı söylenen iPhone 5’te 3.7 inç’lik 960 x 640 çözünürlüklü ekran bulunabilir. Bu, inç başına düşen piksel yoğunluğunun iPhone 4’teki değer olan 326’dan 312’ye düşeceği anlamına geliyor, yine de bu durum Apple’ın Retina Ekran tanımlamasını kullanmasına yetecek nitelikte.

Ekranın etrafını çeviren çerçeve inceltilirken, altında yer alan ana ekran tuşu açık bir şekilde büyütülüyor. Apple’ın bu ana ekran tuşuna baş parmak tarafından gerçekleştirilecek bazı hareketler ekleyebileceği söyleniyor. Donanım tarafına bakacak olursak NFC yongası, hem CDMA hem de GSM desteği sunan Qualcomm Gobi yongasının ihtimaller dahilinde olduğunu görüyoruz. Bu arada iPhone 5’in tasarımının kalından inceye doğru gitmesi noktasında MacBook Air’e benzeyebileceği de dile getirilenler arasında.

Josh oldukça iddialı bir dedikoduyla karşımıza çıktı. Bu iddiaların ne kadarının gerçeğe dönüşeceğini ise zamanla göreceğiz.

İlgili – ThisIsMyNext

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER