Manşetler

iPhone 5 ile ilgili yeni bir iddia: Üçüncü boyut geliyor mu?

Haftayı bitirmek üzereyken SlashGear blogu önemli bir iddiayı ortaya attı. Bloga ulaştırılan bilgilere göre hakkında fazlasıyla dedikodu yapılan beşinci nesil iPhone’un arkasında bir değil iki kamera bulunacak. Bu, Apple’ın gelecek nesil akıllı telefonunda 3D desteğinin bulunabileceği anlamına geliyor.

Aslına bakarsanız, Apple’ın adının 3D işleviyle anılması ilk kez gerçekleşmiyor. Geçtiğimiz yılın temmuz ayında şirket Poly9’un üç boyutlu haritalandırma uzmanlarını bünyesine katmış, 2010’un aralık ayında 3D gözlük gerektirmeyen ekran patent başvurusu, bu yılın mart ayı sonunda ise 3D kamera patent başvurusu ortaya çıkmıştı.

Yukarıdaki fotoğraflar 175wan adlı bir site tarafından SlashGear’a iletilmiş. Site editörleri daha önce bu siteye referansta bulunmadıkları için fotoğrafların doğruluğuna şüpheyle yaklaşıyor. Aslına bakarsanız, iPhone’un yanında yazan “5” karakteri biraz sıradışı karakterle cihazın arkasına işlenmiş. Bu arada yazının başında belirttiğimiz gibi cihazın arkasında iki kamera dikkat çekiyor.

Fotoğrafların orijinal kaynağının Çin olduğu ve cihazın kazara görüntülendiği belirtiliyor. Her ne kadar kaza olduğu söylense de, bu fotoğrafların belli bir amaç için çekildiği açık. iPhone olduğu söylenen cihazın ekranından yansıyan kameralı cep telefonunun konumu bunu ortaya koyuyor. Bu arada ikinci fotoğrafa daha dikkatli bakarsanız, arkadaki iPhone 4 kutusu dikkatinizi çekecektir. Bu durumda, söz konusu fotoğraflara konu olan cihazın bir iPhone 4 olduğunu, arkasındaki düzenlemelerin de Photoshop yardımıyla yapılıp, iPhone 5’te 3D kamera olacağı havası yaratılmaya çalışıldığını düşünebiliriz.

Gözlüksüz 3D, akıllı telefonlarda filizlenen bir akım. Ancak Apple, bu teknolojiye, henüz olgunlaşmadan, iPhone’da yer verir mi?

İlgili – SlashGear
İlgili – 175wan

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER