Manşetler

iPhone 5 geliştirilmiş anten tasarımına ve 8 megapiksel kameraya sahip olacak, tasarımı değişmeyecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Gelecek nesil iPhone ile ilgili olarak şimdiye kadar NFC yongası taşıyıp taşımayacağı ya da daha büyük bir ekran barındırıp barındırmayacağı şeklinde ihtimaller ortaya atıldı. Şimdiyse bir analist farklı bir iddiayla ortaya çıkıyor. Concord Securities analisti olarak görev yapan ve geçmişteki isabetli tahminleriyle bilinen Ming-Chi Kuo gelecek nesil iPhone’un tasarımının değişmeyeceğini, ancak içindeki donanımda birtakım güncellemeler yapılacağını duyurdu.

Ming-Chi Kuo, Apple’ın tedarik zincirindeki kaynaklarla yaptığı görüşmeler sonucunda iPhone 5’in iPad 2’deki A5 işlemcisini barındıracağı, bunun yanı sıra 8 megapiksel arka kamera taşıyacağı ve daha iyi bir anten tasarımıyla geleceği sonucuna varmış. Öte yandan Qualcomm’un hem GSM hem de CDMA destekli temel bant yongasını barındıracağı da ihtimaller dahilinde yer alıyor.

Kuo’nun kaynakları Apple’ın gelecek nesil iPhone’un üretimine önümüzdeki eylül ayında başlayacağını iddia ediyor, ki bu da daha önceki sonbahar lansman tahminlerine uygun düşüyor. Japonya’da meydana gelen doğa felaketinin bir sonucu olarak Apple’ın yeni nesil iPod touch’ı da aynı zamanda çıkarmak için yeterli malzemeye sahip olmayabileceği de söylentiler arasında. Apple ile ilgili dedikodulara her zaman ihtiyatlı yaklaşmakta fayda var, ancak Kuo’nun da geçmişteki doğru tahminleri ortada. Beşinci nesil iPhone ile ilgili tüm gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

İlgili – Apple Insider

İLGİLİ HABERLER