Manşetler

iPhone 5 14 Aralıkta Türkiye’de satışa çıkıyor

Apple geçen eylül ayında yurt dışında piyasaya sunduğu iPhone 5’i yıl sonuna kadar yüze yakın ülkede piyasaya sunmuş olacağı sözünü vermişti. Cupertino şirketi bu sözünü tutuyor ve aralık ayı içinde iPhone 5’i 50’den fazla ülkede piyasaya sunuyor. Bu 50 ülke arasında Türkiye de yer alıyor.

Apple’dan yapılan resmi açıklamaya göre iPhone 5 Türkiye’de 14 Aralık tarihinde piyasada olacak. Bu tarihte Türkiye ile birlikte Arnavutluk, Ermenistan, Bahreyn, Bolivya, Brezilya, Şili, Çin, Kostarika, Güney Kıbrıs, Ekvador, Endonezya, İsrail, Jamaika, Ürdün, Kuveyt, Makedonya, Malezya, Moldovya, Karadağ, Paraguay, Katar, Rusya, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Birleşik Arap Emirlikleri ve Venezuela gibi ülkelerde de iPhoen 5 piyasada olacak. iPhone 5 7 Aralıkta Güney Kore’de, 21 Aralıkta ise yine 14 Aralıktaki geniş ülke listesine ek olarak Mısır, Kenya, Mali gibi ülkelerde de piyasaya çıkmış olacak.

Apple geçtiğimiz cuma günü ABD’de web sitesi üzerinden SIM kilitsiz iPhone 5 satışına başlamıştı. Normalde ABD’de SIM kilitsiz iPhone satışları ürün bu ülkede piyasaya çıktıktan yaklaşık bir ay sonra başlardı, ancak iPhone 5 stoklarında yaşanan sıkıntılar bu durumu geciktirmişti. Benzer şekilde yine stok sıkıntıları ürünün Türkiye’de de piyasaya çıkışını tahmin edilenin ötesine sarkıttı. Geçen yılki duruma bakarak iPhone 5’i kasım ayının ikinci yarısında bekliyorduk. Sonuç olarak geçen yıl iPhone 4S’in 16 Aralıkta, yani aralığın ikinci haftasında piyasaya çıkışı gibi iPhone 5 de aralığın ikinci haftasında, 14 Aralık Cuma günü piyasaya çıkmış olacak.

Şimdi iPhone 5’i satacak mobil operatörlerin de fiyatları netleştirmesini bekliyoruz. Kısa bir süre içinde onların da iPhone 5’i satmaya başlayacaklarına dair ilanları çıktıklarını göreceğiz. iPhone 5’in aşağı yukarı iPhone 4S ile aynı fiyatlarla geleceğini tahmin etmek yanlış olmaz. Ne de olsa, Apple’ın ürünlerinde tutarlı bir fiyat politikası izleniyor.

Apple’ın 2012 model iPhone 5’ini yurt dışında piyasaya çıktıktan çok kısa bir süre sonra detaylı bir şekilde incelemiştik. iPhone 5 satın almaya karar verenler veya bu konuda kararsızlık çekenleri detaylı iPhone 5 inceleme yazımızı okumaya davet ediyoruz.

İlgili >> BusinessWire (Apple)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER