Teknoloji

iPhone 4S’te de sarı ekran probleminin varlığından söz ediliyor

Geçtiğimiz yıl iPhone 4’te yaşanan sorunun bir benzerinin iPhone 4S’te de yaşandığı bildiriliyor. Bazı iPhone 4S kullanıcıları cihazlarının ekranında sarı renk tonunda bir renk atması gözlemlediklerini iddia ediyor. Hatta bazıları daha da ileri giderek bu renk atmasının sadece siyah renkli iPhone 4S’te gerçekleştiğini öne sürüyor.

Yazının başında da belirttiğimiz gibi iPhone 4’te de böyle bir problemin varlığından bahsedilmiş, bu sorundan muzdarip bazı cihazlar Apple tarafından değiştirilmiş, bazılarında da problem kendiliğinden ortadan kalkmıştı. Hatta iPhone 3GS’in piyasaya çıktığı ilk zamanlarda da benzer sorunların dillendirildiği olmuştu.

Sorun yaşayan bir iPhone 4S kullanıcısı durumu şu şekilde özetlemiş: “iPhone 4S’imin ekranı daha az kontrasta sahip, beyazlar iPhone 4’ümün ekranına göre daha sarı renkte görünüyor. Renkler daha sönük, bazıları oldukça solmuş görünüyor. Ayrıca ekranın 4’ün ekranına göre daha çok yönlü olduğunu farkettim, bazı görüş açılarında daha sarı, bazılarında ise daha kontrastlı görünüyor. Umarım bu sadece yapıştırıcıyla ilgili bir sorundur ve kendiliğinden çözülür. Buna alışabileceğimi sanmıyorum.”

iPhone’lar Türkiye’de hemen çıkmadığı için geçmişte bu tarz sorunlara pek rastlamadık, iPhone 4S’te de rastlayacağımızı sanmıyoruz. Bu, büyük ihtimalle üretimden kaynaklanan bir sorun. Ancak Apple’ın geçmişte gelen şikayetlere göre bu sorunu çözmesi gerekirdi. iPhone 4S’te de aynı sorunun yaşanması Apple’ın bu noktayı pas geçtiğini gösteriyor.

İlgili – CNET

İLGİLİ HABERLER