Teknoloji

iPhone 4S’in 8 megapiksel kamerasının video performansı sergilendi – Video

iPhone 4S‘in iPhone 4’e göre sunduğu birkaç yeniliğin arasında geliştirilmiş özelliklere sahip yeni bir 8 megapiksel kamera da bulunuyordu. iPhone 4S’in beş lensli bir kamera modülü kullandığı ve bunun akıllı telefonlarda bir ilk olduğu belirtilmişti. Yine de, kameranın kalitesi hakkında yargıya vardığı için çıkardığı işi görmek lazım.

Cihaz henüz elimizde olmadığı için şimdilik sadece fotoğraf ve videolarla yetinmemiz gerekiyor. Benjamin Dowie adlı bir kullanıcı iPhone 4S ile çekmiş olduğu video kliple performans konusunda merakları gideriyor. 1080p HD video kaydı yapabilen iPhone 4S’in 8 megapiksellik kamerası gelecek nesil arkadan aydınlatma teknolojisi sayesinde ışığı da yüzde 73 oranında daha iyi geçiriyor. Geliştirilmiş lensiyse f/2.4 açıklık özelliğini barındırıyor, bu da daha fazla derinlik efekti anlamına geliyor.

Aşağıda bulacağınız video iPhone 4S’in gerçek zamanlı dengeleme özelliğinin de performansını görme şansı buluyoruz. Söz konusu özellik özellikle video çekimlerinde el titremelerinin videoda yer açacağı sallantıları azaltmayı hedefliyor. Bu açıdan da iPhone 4S Apple’ın bahsettiği performansı sağlıyor gibi görünüyor. Ne var ki, Dowie yayınladığı video için çektiği klipleri birleştirirken birtakım oynamalar yaptığını da kabul ediyor. Bununla birlikte otomatik dengeleme ve alan derinliği özelliğini çok beğendiğini dile getiriyor.

Video: Benjamin Dowie’den iPhone 4S ile Video Çekimi

İlgili – Business Insider

İLGİLİ HABERLER