Manşetler

iPhone 4S entegre SIM karta sahip olabilir, iPhone 5 gelecek yılın baharında gelebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın her yıl haziran ayında düzenlediği geleneksel yazılımcı konferansı WWDC 2011‘in başlamasına bir haftadan daha az zaman kaldı. Her ne kadar bu etkinlikte iPhone 4S ve iPhone 5 gibi dedikodusu yapılan cihazların duyurusu beklenmese de, bu durum Apple’ın gelecek nesil akıllı telefonlarıyla ilgili söylentileri durdurmuyor. iPhone 4S’in eylül ayında duyurulacağı, iPhone 5’in de kasım ayında çıkacağı dile getirilmişti.

Aslına bakarsanız, iPhone 4S ve iPhone 5’in bu kadar yakın aralıklarla çıkacak olması biraz tuhaf olurdu. Bu tuhaflığın farkına varılmış olmalı ki, iPhone 5’in 2012 ilkbaharında çıkacağına dair yeni dedikodular türemeye başladı. Ayrıca iPhone 4S’in oyun geliştiricilerine çoktan dağıtılmaya başlandığı, söz konusu cihazın Apple A5 işlemci ve 8 megapiksel kamera taşımakta olduğu iddia ediliyor.

Yeni iPhone’un hem CDMA hem de GSM bağlantılarını destekleyecek şekilde tasarlanacağı da konuşuluyor. Ayrıca iPhone 4S’in entegre SIM’e sahip olacağı da ihtimal dahilinde. Avrupalı mobil operatör Orange Apple’ın mevcuttan daha da küçük olan yeni bir micro-SIM kart formatı üzerinde çalıştığını açıklamıştı. Bu açıklamaları beraber okuyunca, belki de gelecek nesil iPhone’un dahili ve de çıkarılamayan bir SIM karta sahip olacağını düşünebiliriz.

İlgili – MacRumors

İLGİLİ HABERLER