Manşetler

Apple yeni bir 4 inç iPhone için çalışıyor

iphone-5s-inceleme-00021

Apple’ın yeni bir 4 inç iPhone üzerinde çalıştığına inanılıyor ve bu telefonun da gelecek yılın başlarında çıkması bekleniyor. Bu muhtemel telefon hakkındaki detaylar, geçmişte Apple’ın planlarıyla ilgili olarak epey doğru çıkan dedikodu aktaran analist Ming-Chi Kuo’dan geliyor.

Kuo’nun yatırımcılarla paylaştığı ve MacRumors tarafından haberleştirilen en son notunda, Apple’ın bu telefona NFC teknolojisini ekleyeceği, böylelikle telefonun Apple Pay ile kullanılabileceği belirtiliyor. Ayrıca telefonun iPhone 6s’te de bulunan Apple A9 işlemcisini barındıracağı, ayrıca 5s’tekiyle aynı kamerayı kullanacağı iddia ediliyor.

Kuo yeni telefonun iki ya da üç farklı renkte metal gövdeye sahip olacağını bekliyor. Bu da yeni telefonun iPhone 5s‘ten daha çok iPhone 5c gibi olacağı anlamına geliyor. Bu yeni modelin tasarımı da güncellenecek, Kuo tıpkı iPhone 6 ve 6s’te olduğu gibi, öndeki ekran camının kenarlara doğru hafif kavis yapacağını iddia ediyor. 4 inçlik telefonun büyüklüğün yanı sıra Apple’ın en yeni telefonlarına göre önemli bir farka da sahip olması bekleniyor, o da 3D Touch desteğinin bulunmayacak olması.

Tüketiciler giderek daha büyük cihazlara kaysa da, Apple küçük boyutlu ve yüksek kaliteli cihazlara yatırım yapmaya devam eden ender şirketlerden bir tanesi olmaya devam ediyor. Kuo’ya göre bu da Apple’ın yeni bir tane üretmesi için yeterli bir sebep. Buna rağmen yenilenen 4 inç iPhone modelinin yüksek satış rakamlarına ulaşmayabileceğini düşünüyor. Kuo’ya göre bu yeni telefon Apple’ın 2016 mali yılında gerçekleştireceği telefon sevkiyatlarının sadece yüzde 8 ya da 9’luk kısmını oluşturabilir.

Her ne olursa olsun, daha ucuz akıllı telefon Apple’ın düşük fiyatlı Android telefonların genellikle hakimiyet kurduğu pazarlara erişmesine yardımcı olacaktır. Kuo Apple’ın bu cihazı 400 ile 500 dolar arasında fiyatlandıracağını öngörüyor. Apple şu anda iPhone 5s’i ABD’de 450 dolarlık fiyattan satıyor, bu nedenle Apple ya bu modeli değiştirebilir ya da biraz daha pahalı olan ikinci bir seçeneği ekleyebilir.

Kuo’nun geçmişte doğru çıkan epey tahmin ve öngörüsü olmuştu, ancak detaylarda çeşitli yanılgılara düşmüştü. Bu nedenle tahminleri genel olarak Apple’ın nelerle ilgilendiği konusunda fikir verici tablolar ortaya koyuyor, ancak bunlar yol haritasının gerçekten onun belirttiği şekilde izleneceği anlamına gelmiyor. Yine de, Apple iPhone 5c ile eski telefonlarının alternatif versiyonlarını çıkarmaya ilgi duyduğunu göstermişti. Bu nedenle Apple’ın yeniden aynı davranışı gösterdiğini görmek sürpriz olmamalı.

Apple iPhone 5c’de yaptığı gibi bir önceki nesil ürünü plastik gövdeyle yeniden sunmak yerine, bu sefer yeni telefonu kalite açısından da üst sınıf telefonlarıyla boy ölçüşecek şekilde üretebilir, en basitinden metal gövdeye yer verebilir, onlardaki özelliklerin bazılarını ekleyebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER