Manşetler

iPhone 4 Gold Bilgisayar tarafından Türkiye’de ilk kez satışa sunuldu

iPad gibi iPhone 4 de Apple’ın onayladığı yolu beklemeden Türkiye’ye giriş yaptı. Daha önce de iPad’i Türkiye’de satışa sunan Gold Bilgisayar şimdi de Apple’ın yeni nesil akıllı telefonu iPhone 4’ü herkesten önce Türkiye’de satışa sunuyor.

5 megapiksellik kamerası ile 720p video kaydı yapabilen, 640 x 960 piksel çözünürlüklü Retina ekrana sahip ve ön yüzünde de video görüşmeleri için ikinci bir kamera barındıran iPhone 4’ün Gold aracılığıyla Türkiye’ye girişi biraz pahalı oldu. Site bu telefonu KDV dahil 2695 TL’den satışa sunuyor. Bir telefon için biraz yüksek bir ücret, değil mi? Gold Bilgisayar bu noktada telefonun Türkiye’de satışa sunulması için gerekli olan garanti anlaşması, vergi, vs.  gibi kalemlerin eklendiğinde fiyatın bu noktaya geldiğini öne sürerek kendini savunuyor.

iPhone 4’ün yurtdışındaki satış fiyatlarına baktığımızda, sözleşmesiz iPhone 4 için en yüksek fiyatın İtalya’da, 779 avro olarak belirlendiğini görüyoruz. Aslında iPhone 4 piyasalara geçen sene iPhone 3GS’in piyasaya girdiği fiyat seviyesinden giriyor. Diğer bir deyişle bu ürünlerin satılacağı fiyat aralığı belli. Türkiye’de de iPhone’lar için genellikle belirlenen fiyat aralığı 1500 – 2000 TL arasında. Ancak dedikodular Turkcell’in bile iPhone 4’ün fiyatlandırmasında bu bandın üstüne çıkabileceği yönünde.

Resmi büyütmek için üzerine tıklayın

Turkcell demişken, Türkiye’de iPhone 4’ü satacağını yaklaşık üç ay öncesinden duyuran Turkcell ve Vodafone’dan henüz bir ses çıkmış değil. Her iki operatörün de iPhone 4’ü Eylül ayı içinde piyasaya sunacağı söyleniyor, ancak resmi açıklamaları henüz duymuş değiliz. Apple’ın iPhone 4 ile ilgili yaşadığı anten ve üretim sorunları Türkiye’de ilk etapta yeteri kadar iPhone 4’ün satılmasına engel olabilir.

Ziyaretçilerimize soruyoruz. 2695 TL’lik iPhone 4’ü satın alır mısınız? Yorumlarınızı aşağıdaki alana bekliyoruz.

İlgili – Gold Bilgisayar

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER